Baltian hevostarvikeliikkeet – Vieraile näissä!

Baltian hevostarvikeliikkeet – Vieraile näissä!

Suomalaisten kotimaan matkailu on nousussa vallitsevan tilanteen takia, mutta toistaiseksi reissaaminen lähimaissa (paitsi Ruotsi) on myös ollut sallittua. Tallinna on jo monen mielestä nähty, joten usealla onkin lomakohteena eteläisempi Viro tai muut Baltian maat. Playsson.netin tiimi teki roadtripin Viron Pärnuun sekä Latvian Riikaan ja löysimme sieltä useamman hevostarvikeliikkeen! Aikataulullisista syistä nyt esittelyssä on vain kaksi myymälää, mutta artikkelia täydennetään myöhemmin, kun Riikan tarjonta on tutkittu huolella.

Pärnu on kovassa suosiossa etenkin kesäisin ja sinne ajaa alle parissa tunnissa Tallinnasta. Bussiliikenne on myös vilkasta, mikäli omaa autoa ei ole mukana. Dietz Ratsavarustus sijaitsee Pärnun taajamassa, pohjoispuolella, ei siis aivan keskustassa. Myymälän löytää vaivatta, sillä se on Tallinnasta tulevan tien varressa. Parkkitilaa on reilusti ja vieressä on muitakin kauppoja, kuten leluliike. Valikoima on suhteellisen runsas ja hintataso on jokseekin sama kuin Suomessa. Toiset tuotteet ovat selvästi edullisempia. Perustarvikkeiden ohella Ratsavarustus myy rehuja, erilaisia kuolaimia sekä käytettyjä satuloita. Positiivista on se, että varusteita löytyy niin miniponien koossa kuin oikeastikin isolle hevoselle. Myyjien kielitaito on rajallinen, joten varaudu siihen, ettei suomeksi eikä englanniksi juuri kysellä lisätietoja.

 

image4-768x1024
Pärnun liikkeessä riittää valikoimaa.

 

image5-768x1024
Myös kuolainvaihtoehtoja on.

 

Kuten mainittu, Latvian puolella Riikassa löytyy useita hevostarvikeliikkeitä, mutta ne sijaitsevat hieman erillään toisistaan sekä kauempana kaupungin varsinaisesta keskustasta. Yhteen näistä pääsi kävellen suhteellisen pienellä vaivalla, mutta emme silti suosittele sitä vaihtoehtoa. Paluumatka taitettiin Bolt-taksilla ja kuski totesi alueen olevan huonossa maineessa. Joka tapauksessa Ippeas-liike oli laajemman rakennuksen pohjakerroksessa ja sisään pääsi summeria soittamalla. Yrittäjä itse oli paikalla ja puhui sujuvaa englantia. Hän osoittautui lisäksi erittäin ystävälliseksi ja auttoi heti, mikäli jokin koko puuttui tai etsi tiettyä tuotetta. Juteltavaa riitti, etenkin kun osa omista hevosista on tullut Latviasta. Myymälä ei ole suuri, mutta silti ehdottomasti käymisen arvoinen! Hintataso on Viroa korkeampi ja tuotemerkit ovat pääasiassa saksalaisia. Satulavöissä, riimuissa ja suitsissa riitti isoja kokoja. Riimujen full vastasi jo melkein ”normaalia” xfull-kokoa! Ippeaksesta voi tilata tavaraa verkkokaupankin kautta. Tutustu myös heidän Instagram-tiliinsä. P.S. Latviankielinen sana ”veikals” tarkoittaa myymälää. Sana tulee eteen joka paikassa.

 

image3-1-rotated
Ippeas on pieni myymälä, mutta tuotevalikoima on riittävä.

 

image2
Sisään pääsee summeria soittamalla.

 


Hevostarvikeliikkeet kartalla

 

Ratsavarustus, Pärnu, Viro

Ippeas, Riika, Latvia

 

Teksti ja kuvat: Penina Peltonen

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *