Hevoset ja ponit hurmaavat kaikkien aikojen ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa

Hevoset ja ponit hurmaavat kaikkien aikojen ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa

Haminan kaupungin ydinkeskusta muuttuu kesäkuussa hevostapahtuma-areenaksi. Hevoset ja ponit hurmaavat kaikkien aikojen ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa niin aikuiset kuin lapsetkin. Tapahtuman ohjelma-alueet löydät Raatihuoneentorilta lähteviltä kaduilta ja niiden varsilta. Bastionin areenalla järjestetään este- ja kouluratsastuskilpailuja, joiden taso kovenee viikonloppua kohti. Kilpailuareenalla nähdään tottakai myös upea kansallishevosemme suomenhevonen. Korkeatasoista urheilua värittävät koko perheen valloittavat show-ohjelmat lauantaina ja sunnuntaina!

Harvinaisissa knock out -ravikilpailuissa hurmaavat ponivaljakot, nopeaakin nopeammat lämminveriset ravihevoset ja urheilulliset suomenhevosravurit omissa lähdöissään. Perjantaina ja lauantaina Kadettikoulunkadun areenalla kisaavat myös koirat. Perjantain ohjelmasta löydät vauhdikkaat islanninhevoset ja valloittavat erirotuiset ponit ja hevoset Suomen Hippoksen järjestämän Eliittinäyttelyn superfinaalissa.

Hevoset Bastionissa-viikonlopun aikana RUK:n piha-alueella pääsee voi käydä ihastelemassa Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttelyä ja Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttelyä. Siellä myös satula- ja valjassepät esittelevät ammattitaitoaan työnäytöksin. Sunnuntaina piha-alueella ihastuttavat shetlanninponit rotunäyttelyssä.

Kulttuuria jokaiseen makuun

Hevoset Bastionissa tarjoaa elämyksiä myös taiteen ystäville. Lumoudu Stiina Hovin Tulikavio – värejä leiskuvista hevosista Puistotalolla, Tiia Tiaisen Only The Horses-näyttelystä Johanneksen kirkossa, Katja Hannulan Rakkauden väreistä Simeon-salissa ja Tuija Sipilän arabihevosriimuista sekä valokuvista pääkirjastolla. Maksuttomat näyttelyt tarjoavat oivan hengähdyshetken kesäpäivänä ja tilaisuuden nauttia uljaista hevosista myös kankaalla.

Haminan Kesäpuistoon rakentuu tapahtumaviikonlopuksi maksuton lasten alue, josta löytyy tekemistä varsasta senioriin. Ponskin puuhateltassa jokainen pääsee tekemään taidetta hevosenkengistä, keppihevostyöpajassa voi valmistaa oman ratsun koulutettavaksi vaikka samantien keppihevosten taitoradalla. Ja mitä olisikaan lasten alue ilman poneja? Puistosta löytyvät suloiset haliponit, ponilaidun sekä pientä maksua vastaan mahdollisuus talutusratsastukseen tai ponikärryajeluun. Lisäksi Race Horse Companyn Chevalier on vastustamattoman hauska ja tunnelmallinen lapsille ja perheille suunnattu esitys, joka vie katsojansa retkelle sirkuksen uljaiden ratsujen maailmaan.

Hevoslehti Ride on myös paikan päällä Raatihuoneentorin expossa. Kannattaa lisäksi lukea alta juttu Bastionin tapahtuman vapaaehtoisista. Moni ei tule ajatelleeksi, miten paljon työtunteja ja osaavaa väkeä tarvitaan pienen tai vähän isomman hevostapahtuman järjestämiseen. Ei pelkästään kilparatsastuksen osalta, vaan kaikkien juoksevien ja vähemmän liikkuvien asioiden suhteen. Siksi vapaaehtoiset toimihenkilöt ovatkin korvaamattoman tärkeä osa koko organisaatiota.

Nayttokuva-2022-05-24-221822

 

Kuva: Leena Kahisaari

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *