HIHS2017: Peder Fredricsonin miniklinikka oli piristävä uutuus

HIHS2017: Peder Fredricsonin miniklinikka oli piristävä uutuus

Tämän vuoden Helsinki International Horse Show’ssa nähtiin piristävä uutuus väliaikaohjelmana. Lauantaina ja sunnuntaina radan huoltotaukojen aikana Ruotsin estemaajoukkueen olympiahopeamitalisti Peder Fredricson piti miniklinikat, joiden kesto oli parisenkymmentä minuuttia. Demoratsastajana areenalla oli Fredricsonin oppilas ja tallitiimiin kuuluva Stephanie Holmén.

Lyhyen valmennusklinikan tehtävät suoritettiin kolmen esteen linjalla, joiden väliin ratsastettiin kolme tai neljä laukka-askelta. Verryttely aloitettiin ympyrällä, jolla hypättiin linjassa ensimmäisenä olevaa pystyä kaksi kertaa molempaan kierrokseen. – Ympyrällä hevonen hyppää paremmin selän läpi ja samalla saa hiottua laskeutumista myötälaukalle, Fredricson kertoi. Pystyn jälkeen sama harjoitus toistettiin keskimmäisellä okserilla. – Ratsastajan pitää päättää ennen harjoitusta montako hyppyä hän ottaa, jotta voi keskittyä täysillä niihin hyppykertoihin, Fredricson painotti ja mainitsi, että esteistunnan perusteina on istua hiljaa kantapäät alhaalla, katse eteenpäin ja käsi vakaana. – Tämän tyyppisissä tehtävissä hevosen tulee pysyä rentona, mutta pohkeen edessä, hän lisäsi.

Ympyröiden jälkeen ratsukko siirtyi hyppäämään keskimmäistä estettä vinolla linjalla kummastakin suunnasta. Fredricsonin mukaan vinottaiset linjat parantavat ratsastajan hahmotuskykyä lähestymisiin. Vinottaisen hypyn jälkeen ratsukko tuli koko kolmen esteen linjaa neljällä laukka-askeleella. Korkeuden noustessa välit ratsastettiin kolmella askeleella. – Hevosen tulee hypätä ja palautua heti painumatta liian alas ratsastajan kättä vasten. Mieluummin vähemmän, mutta laadukkaita hyppyjä!

 

Peder Fredricsonin vinkit:

  1. Ole utelias, opi uutta.
  2. Paranna vanhaa.
  3. Nauti siitä, mitä teet.

 

DSC_0162-1024x678

 

Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Essi Sohlman

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *