Ideasta uniikiksi tuotteeksi – Alfa Equus ja luksuskannukset

Ideasta uniikiksi tuotteeksi – Alfa Equus ja luksuskannukset

Artikkeli on julkaistu alunperin Riden numerossa 3-4/2020.

 

Osa on saattanutkin jo törmätä hevosharrastajien some-kanavilla kimalteleviin kannuksiin ja miettinyt, että tuollaiset minäkin haluan. Mistähän niitä saa? Näiden upeiden blingbling-kannusten takana on virolainen Alfa Equus-yritys ja sen perustaja Elina Mark

Elina Mark on kieltämättä mielenkiintoinen henkilö. Luksuskannusten teon lisäksi Mark työskentelee kotimaassaan Virossa tutkijana sekä embryologina yliopistossa. Hän on erikoistunut nautojen sekä hevosten alkioiden tuotantopuoleen. Tällä hetkellä Mark rakentaa myös omaa tallia sekä alkiolaboratoriota. 

Ratsastusharrastuksen hän aloitti 11-vuotiaana ja osti ensimmäisen oman hevosensa vasta kuusi vuotta sitten. Nyt hänellä on 2-vuotias tamma, joka on oma kasvatti. Omasta mielestään Mark ei ole koskaan kasvanut ulos hevostyttönä olemisesta. Hän on ihastellut hevosia niin kauan kuin muistaa. – Yhä jos ajan autolla ja näen jossain hevosia laitumella, täytyy hidastaa, hän nauraa.

 

IMG_20200823_180903_831-1-1024x1024

 

Ihan vain itselle – mutta kuinkas sitten kävikään?

Ennen eläinbiotekniikan opintoja Mark opiskeli taidekoulussa. Myöhemmin työkiireiden vuoksi hänellä ei ole ollut juuri aikaa käsityöharrastuksille, mutta kun Markin poika syntyi, hänelle tuli sopiva tauko työelämästä. – Vihdoin minulla oli aikaa luoda jotain omin käsin, hän toteaa.

Idea luksuskannuksiin alkoi muhia, kun Mark vieraili vuonna 2016 Belgian Zangersheidessa nuorten hevosten mestaruuksissa. – Ostin sieltä kannukset, jotka oli koristeltu metallihelmillä. Hämmästelin, miten hienot ne olivat ja mietin kuitenkin, miksei niissä ollut timantteja, Mark kertoo. – Myöhemmin löysin kannukset uudestaan kaapistani ja ajattelin, että voisin tehdä itselleni yhden parin timanttien kanssa. Vuoden kuluttua minulla olikin jo yhteistyökumppani, jolta sain kannuksia varten tietynlaisia metallikiinnikkeitä sekä laadukkaita kristalleja ja vahvinta metallilankaa mitä markkinoilta löytyi, hän jatkaa. 

– Yrityksen nimi Alfa Equus tuli osittain koiraltamme Alfalta. Näin luksuskannusten brändi sitten sai alkunsa kesällä 2020, Mark summaa. – Näitä kannuksia ostetaan paljon lahjaksi. Enimmäkseen niitä käyttävät aktiivisesti kilpailevat este- ja kouluratsastajat. Meiltä on postitettu paketteja jopa Australiaan ja Yhdysvaltoihin asti! 

Alfa Equusin kannuksissa käytetään Swarovskin kristalleja. Oikean kokoisten materiaalien löytäminen vei aikaa ja yhden kannusparinkin tekoon kuluu noin neljä tuntia mukaan lukien timanttien ja kiinnikkeiden valmistelut. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös steampunk-tyyliset korut, joissa on sisällä kengitysnaula sekä kristallein varustettuja letityskoristeita. 

Tällä hetkellä Alfa Equus kehittelee kannuksiin uusia malleja sekä värejä timanttien suhteen. Myös joitain uusia koruja on suunnitteilla, kuten rannekoruja, vöitä ja onnenkaluja. – Lisäksi olen kaavaillut hevosaiheisia sisustuselementtejä, kuten hyllyjä sekä telineitä viinipulloille, Mark paljastaa. 

 

IMG_20201020_140356-1-669x1024

 

Blingblingiä itselle tai lahjaksi?

Instagram: @alfa_equus
Facebook: @AlfaEquus 

 

Teksti: Penina Peltonen, kuvat: Elina Mark

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *