Jumping Tallinn – what a venue!

Jumping Tallinn – what a venue!

Syyskuun vaihteessa Tallinnassa järjestettiin ensimmäistä kertaa Jumping Tallinn -tapahtuma, joka yhdisti kilparatsastusta, urheilua ja katuruokaa, yöelämää unohtamatta. Kilpailupaikkana oli Piritan kaupunginosassa oleva Tallinnan Laululavan ympäristö, jonka keskipisteenä on vuonna 1959 valmistunut näyttävä, massiivinen katosrakennus. Ratsastusareena oli rakennettu lavan etuosaan, muut urheilulajit esittäytyivät omilla pisteillään toisella puolella. – Oli todella haasteellista kasata tällainen show niinkin historialliselle paikalle, kuin laululava, toteaa tapahtuman päällikkö Martten Kaldvee. Entisenä olympiatason ampumahiihtäjänä tunnettu Kaldvee on aiempina vuosina ollut puuhaamassa mm. Cavalor Baltic Summer Cupia. – Kun tapahtumaa järjestetään ensimmäistä kertaa, joutuu matkan varrella keksimään paljon ratkaisuja. Kohtasimme joitakin teknisiä vaikeuksia, mutta niistä selvittiin mahtavan tiimin ansiosta, Kalvee jatkaa.

Viikonlopun aikana tapahtumassa kilpailtiin matalamman tason koulu- ja esteluokkien lisäksi molempien lajien FEI:n World Cup -osakilpailut. Ratsukoilla oli siis mahdollisuus kerätä Longines Ranking -pisteitä tai kvaaleja ensi vuoden World Equestrian Games -kisoihin. – Ratsastajat olivat tyytyväisiä panostukseemme ja nauttivat kilpailemisesta laululavan miljöössä, joka oli tyyliltään lähellä jopa Lontoota tai Pariisia, Kaldvee summaa.

Ratsastusareenan taakse oli kerätty muutamia hevosalan yrityksiä pieneksi expoksi, verryttelyareenan vieressä taas oli Eestin ratsastajainliiton piste sekä ihan oikeita poneja lasten ihmeteltäväksi. Sivummalla pääsi testaamaan eri urheilumuotoja mäkihypystä tennikseen. Rohkeimmat saivat myös testata ammuntaa jousipyssyllä tai ilmakiväärillä. Pääsyliput tapahtumaan olivat todella huokeat, esimerkiksi perhelippu neljälle oli vain 8 euroa. – Odotamme innolla ensi vuotta ja pyrimme parantamaan järjestelyjä, mukaan lukien muutkin alueet. Jumping Tallinn -konsepti itsessään toimii hyvin, yleisö piti tapahtumasta ja suuntaamme jo katseet tulevaisuuteen! Kaldvee kuittaa. Tässäpä siis oiva vinkki suomalaisillekin!

 

 

IMG_9640-1024x683
Verryttelyalueelta oli suora kulku radalle muurin ”läpi”.

 

IMG_9663-1024x683

 

IMG_9674-1024x683
Historiallinen laululava oli kilpailupaikkana harvinainen miljöö.

 

Tulossa: Tallinn International Horse Show 6.-8.10. (linkki)

 

IMG_9630-1024x683
Lokakuussa vietetään TIHS:in 15. juhlavuotta!

 

Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Alex Muurinen / Playsson.net

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *