Kirjavinkki: Taitava ratsastaja

Kirjavinkki: Taitava ratsastaja

Marjut Leminen, Maria Mäenpää: Taitava ratsastaja – Käytännön harjoituksilla laadukkaasti liikkuva ja hyvinvoiva hevonen

Kirjan luettuani sain paljon itselleni uusia ahaa-elämyksiä, vaikka osa asioista olikin itselleni kovin tuttuja. Kirjassa oli kuitenkin sellaisia pieniä asioita, jotka saivat itseni enemmän pohtimaan omaa tekemistäni ja sitä, miksi juuri niin tehdään ja on tehty. Suurin osa näistä asioista on itselleni tuttuja ja niitä toitotetaan jokaisen valmennustunnin aikana.

Kirja herättää hyvin lukijansa ajattelemaan omaa ratsastusta ja sitä, miksi juuri näin tehdään. Kirjassa on erittäin hyvät perustelut asioille, miksi juuri näin kuuluu ja pitää tehdä. Itselleni kirjan lukeminen oli todella avartava kokemus ja koin saavani kirjasta paljon irti omaan tekemiseeni, niin ratsastaessa kuin kaikessa muussakin tekemisessä oman hevoseni kanssa. Kirjassa oli hyvin kerrottu erilaisista ongelmista ratsukoilla, sekä ratkaisuista niihin.

Omasta mielestäni kirja on suunnattu enemmän jo jonkin aikaa ratsastaneille junioireille ja aikuisille, toki myös kirjassa on hyviä neuvoja vasta-alkajille, mutta itse koen kirjan enemmän jo ratsastuksen saloista ymmärtäville harrastajille ja kilpailijoille. Erityisesti niille, joilla on käytössä vuokra-/ylläpitohevonen tai oma hevonen. Kirjassa on paljon perusjuttuja, jotka eivät kuitenkaan ole aina täysin itsestään selvyyksiä. Kirja oli mielestäni hyvä ja avartava, mutta miinuksena on se, ettei kirjaa voi suositella aivan vasta-alkajille. Arvosana 3/5.

 

Teksti: Milla Bogdanoff

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Wordpress Popup Plugin Free