Kuinka lyödä vetoa hevosurheilusta: kertoimet, vinkit ja niksit

Kuinka lyödä vetoa hevosurheilusta: kertoimet, vinkit ja niksit

Kun näet hevosen, jonka puolesta on lyönyt vetoa ylittävän maalilinjan ensimmäisenä, saa aikaan ilon tunteen, joka hakee vertaistaan. Jos kuitenkin valitset oman hevosesi pelkän sattuman kautta tai sen suloisuuden perusteella, et todennäköisesti pääse kokemaan edellä kuvailtua tunnetta. Hevosurheilussa on ehdottoman tärkeää tutustua hevosiin ennalta ja asettaa omat vetonsa sen mukaan. Jos hevosurheilu on sinulle aivan uusi aluevaltaus, uutta tietoa voi tulla ensimmäisellä kerralla järkyttävän paljon. Olemmekin kasanneet sinulle lyhyen oppaan hevosurheilusta ja vedonlyönnistä sen parissa, jotta voit jatkossa tehdä fiksuja ratkaisuja siihen liittyen, minkä hevosen puolesta lyöt vetoa. Kerromme sinulle myös muutamia vinkkejä, miten saat voit voittaa nopeammin, koska pikakasino tekee kaikesta helpompaa.

Kertoimet

Rahamäärä, jonka voit voittaa tai menettää vedonlyönnissä, riippuu täysin kertoimista ja tehdyn vedon tyypistä. Kertoimet määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon rahaa kunkin hevosen puolesta panostetaan. Jos tietyn hevosen puolesta lyö vetoa enemmän ihmisiä, kertoimet ovat alhaisemmat.

Kaksi suosituinta vedonlyöntityyppiä ovat voitto ja sijoitus. Voitosta vedonlyömisessä pyritään tietysti ennustamaan kilpailun voittajaa. Sijoituksen puolesta tehdyssä vedossa voit valita hevosen, joka tulee ensimmäiseksi, toiseksi tai kolmanneksi. On olemassa muitakin vedonlyöntityyppejä, joilla on erilainen terminologia (exacta, trifecta, superfecta), mutta nämä kaksi kattavat pääpiirteittäin kaiken.

Yleisin vetotyyppi on voittoveto, joka tarkoittaa, että panostat tietyn hevosen sijoittumisesta ensimmäiselle sijalle. Kertoimet ovat korkeammat, jos hevosen voittomahdollisuudet eivät ole niin suuret, ja matalammat suosikeille. Jos vetosi kohteena oleva hevonen sijoittuu ensimmäiselle sijalle, voitat panostamasi rahamäärän sekä mahdolliset kertoimista saadut lisärahat. Jos esimerkiksi panostat 20 euroa hevoselle, jonka kerroin on 30:1, ja hevonen voittaa, saat 620 euroa (20 euroa x 30 = 600 euroa, johon lisätään alkuperäinen 20 euron panoksesi).

Mahdollinen voittosumma riippuu kertoimista ja asettamasi vedon tyypistä. Sanotaan esimerkiksi, että hevosen A voittokertoimeksi on asetettu 0,50 euroa (eli ½) ja hevosen B voittokertoimeksi 0,40 euroa (eli ¼). Jos panostat 100 euroa hevosen A voittoon ja se voittaa, voitat sinä 50 euroa (puolet alkuperäisestä panoksestasi). Mutta jos panostat 100 euroa hevosen B voittoon ja se sijoittuu toiseksi, voitat vain 25 euroa (neljäsosan alkuperäisestä panoksestasi). Kannattaa siis aina valita hevonen, jolla on korkeampi kerroin!

game-1556214_960_720

Lähtöhinnat

Kertoimia, jotka näet radalla, kutsutaan ”lähtöhinnoiksi”. Nämä kertoimet määritettiin, kun kilpailu julistettiin ensimmäisen kerran ja hevoset ilmoittautuivat siihen. Lähtöhinnat eroavat yleensä lopullisista kertoimista, jotka määritetään juuri ennen kilpailun alkua sen perusteella, kuinka paljon rahaa kullekin hevoselle lyödään vetoa.

Jos haluat lyödä vetoa, mutta et halua odottaa sen tekemisen kanssa kilpailun alkuun saakka, voit niin sanotusti ”lukita” lähtöhinnan tekemällä ”early bird” tai ”future book” -vedon. Nämä vedot asetetaan yleensä päiviä tai viikkoja ennen varsinaista kilpailua, ja ne maksavat sen mukaan, kumpi kertoimista on korkeampi: lähtöhinnat tai lopulliset kertoimet. Jos siis lyöt vetoa valitsemasi hevosen puolesta kertoimella 0,50 euroa ja lopullinen kerroin on 0,40 euroa, voitat silti 0,50 euroa jokaista panostamaasi euroa kohti!

Näin valitset voittajahevosen

Nyt kun ymmärrät kertoimien päälle ja tiedät miten tehdä vetosi, on aika valita voittajahevonen! Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun:

– Tutustu hevosten aiempiin suorituksiin kilpailuohjelmista tai verkossa ennen vedonlyöntiä. Nämä tiedot kertovat sinulle, kuinka usein kukin hevonen on voittanut, millaisella radalla se yleensä pärjää hyvin, millä matkalla se kisaa tänään, jne. Kaikki nämä tekijät voivat vaikuttaa siihen, voittaako hevonen vai ei.

– Älä lyö vetoa vain suosikin puolesta! Vaikka on totta, että suosikki yleensä voittaa noin kolmanneksen kaikista kilpailuista, se ei tarkoita, että sinun pitäisi aina panostaa siihen. Tienaat enemmän rahaa, jos osaat valita voittajan, jotka eivät välttämättä ole kaikkien muidenkin vedonlyöjien suosikkeja.

– Kiinnitä huomiota siihen, miltä hevoset näyttävät ja kuinka ne käyttäytyvät ennen kilpailua. Jos hevonen näyttää terveeltä ja tyytyväiseltä ja tuntuu olevan täynnä energiaa, se todennäköisesti menestyy kilpailussa hyvin. Toisaalta, jos hevonen näyttää sairaalta tai väsyneeltä, sen voitto on epätodennäköisempi.

– Tarkkaile, muuttuvatko kertoimet kilpailuun ilmoittautumisen ja sen alkamisen välillä. Jos hevosen kertoimet paranevat (eli useammat ihmiset lyövät vetoa sen puolesta), se voi olla hyvä merkki siitä, että se voittaa.

– Äläkä unohda pitää hauskaa! Hevosurheilu on loistava tapa viettää aikaa, ja vielä hauskempaa siitä tekee tietysti se, jos voitat!

Kun olet ottanut nämä vinkit huomioon, olet valmis aloittamaan vedonlyönnin hevosurheilussa ja osaat valita voittajahevosen ammattilaisen tavoin. Onnea matkaan!

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus