Maailmalta: Nagy Lovas

Maailmalta: Nagy Lovas

IMG_9647-1024x683
Nagy Lovas on yli 25 vuotta vanha perheyritys.

 

UNKARI on Keski-Euroopassa sijaitseva sisämaavaltio, joka tunnetaan laajasta hevoskulttuuristaan. Vierailimme joulukuun alussa maan pääkaupungissa Budapestissa ja hevosiin ei voinut olla törmäämättä missään. Joka kaupasta ja puodista löytyi hevoskuosissa olevia vaatteita, kankaita ja laukkuja. Budapest on yli 1,5 miljoonan ihmisen kaupunki, joten tekemistä ja näkemistä olisi riittänyt pidempäänkin!

Keskustassa on mm. Tóth Istvánin ja Silver Horse -liikkeet, joissa valmistetaan käsintehtyjä ratsastussaappaita. Minua kuitenkin kiinnosti käydä tutustumassa Nagy Lovas -hevostarvikeliikkeeseen, joka sijaitsi noin 5 kilometrin päässä Budapestin varsinaisesta keskustasta. Kyseisessä toimipisteessä on yrityksen päätoimisto ja varasto, toinen myymälä löytyy Keszthelystä. Nagy Lovas on yli 25 vuotta vanha perheyritys, jolla on omaa tehdastoimintaa. Tukkukaupan ja jälleenmyyjien lisäksi yrityksellä on myös verkkokauppa.

Myymälä oli helppo löytää ihan kävellen ja päästyämme sisään olin välittömästi, kuin Liisa Ihmemaassa. Liike oli kahdessa kerroksessa, pinta-alaa lähemmäs 1000 m2. Ratsastusvarusteiden lisäksi Nagy Lovaksen myynti koostuu käsintehdyistä valjakkovarusteista. Seitsemän vuoden aikana he ovat valmistaneet noin 500 valjassettiä! Jälki on laadukasta ja mikä parasta – hinnat ovat edullisia. Nagy Lovaksen oma merkki DominGo sisältää lähes kaikkia mahdollisia varusteita, kuten satulahuopia ja riimuja. Värivaihtoehtoja löytyi niin, että varusteita voi yhdistellä helposti. Tavallisten satulahuopien ohella myynnissä oli upeita barokkityylisiä huopia. Koristelu ja barokki näkyivät myös monissa muissakin varusteissa solkien, tupsujen, timanttien ja muotoilun muodossa.

 

IMG_9631-1024x683
Millaista martingaalia tai rintaremmiä etsit?
IMG_9632-1024x683
Halvimmat monté -jalustimet maksoivat n. 10 euroa.
IMG_9644-1024x683
Nahkasaappaissa riitti kokoja jopa numeroon 47 asti!

 

Henkilökunta oli ystävällistä ja kun kerroin, että tekisin myymälästä artikkelin Playsson.netin portaaliin, he auttoivat kuvien ottamisessa ja vastasivat kysymyksiin. Alakerrassa oli lähinnä rehuja, tallivarusteita ja hoitotarvikkeita sekä kattava riimuvalikoima. Valjakkoajo oli vahvasti edustettuna. Ylhäällä taas olivat ratsastajan tekstiilit, saappaat sekä enemmän hevosten varusteita; suitset, satulat, loimet jne. Tuntemattomampien merkkien lisäksi löytyivät perus-Eskadronit ja Pikeuritkin. Kassan lähellä olevaan nurkkaukseen oli koottu lahjatavaroita sekä pokaaleja ja ruusukkkeita. Liikkeestä löytyi siis AIVAN KAIKKEA! Jos olisi ollut enemmän tilaa lentolaukuissa, olisi varmasti saanut tilinsä imettyä kuiviin. Tällä kertaa tyydyin extra-vahvistettuun satulahuopaan, riimuun sekä pikkusälään tuliaisiksi. Maksuvälineeksi käyvät Unkarin forintit tai pankkikortti, jolla mekin maksoimme onnistuneesti käsittämättömät 36 euron ostokset. Kannattaa tarkistaa, miten oma pankki veloittaa ulkomaanmaksuista. Euron suhde forintiin on noin 300 HUF.

Mikäli tuleva ulkomaan matka suuntautuu Budapestiin, suosittelen ehdottomasti käymään Nagy Lovaksen myymälässä! Taksilla pääsee paikalle noin 4 eurolla keskustan suunnalta. Jos Unkari ei ole ihan heti ohjelmassa, voi liikkeestä tilata kätevästi tarvikkeita verkkokaupan kautta! Yläreunasta voi ”currency” -kohdasta vaihtaa valuutaksi eurot, niin hinnat ovat samantien selkokielellä.

 

NAGY LOVAS.HU VERKKOKAUPPA

 

unkari

IMG_9639-1024x683

IMG_9637-1024x683
Oikeassa reunassa useampi rivi satulahuopavalikoimaa.
IMG_9633-1024x683
Putseja joka lähtöön!

 

Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Alex Muurinen

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *