Maailmalta: Ratsastus ei saa olla liian vakavaa!

Maailmalta: Ratsastus ei saa olla liian vakavaa!

KUTEN MONI MUUKIN pikkutyttö, myös norjalainen Tine Frøyna aloitti ratsastusharrastuksen ratsastuskoulun kautta. Jostain syystä hän kuitenkin ajatui useaksi vuodeksi raviurheilun pariin ja ratsastaminen jäi. Myöhemmin Tine kiinnostui uudestaan ratsastuksesta ja nimenomaan esteistä. Pian hän hankkikin oman hevosen, joka kuitenkin menehtyi vähän ajan kuluttua. Seuraavan kanssa eivät kemiat kohdanneet, joten vasta kolmas oli vihdoin se oikea! ”Hevoseni on rodultaan holsteiner. Meillä on ylä- ja alamäkiä, mutta nautin silti sen kanssa päivittäin työskentelemisestä”, Tine kertoo.

Tällä hetkellä Tine kilpailee 100 cm luokkia. Ratsukko on startannut myös 120 cm tasolla, mutta otettuaan takapakkia, Tine päätti palata takaisin helpommille radoille. ”On erittäin kehittävää ratsastaa hevostani, sillä sen kanssa pitää tehdä aina kaikki oikein. Jos teet jotain väärin, se reagoi voimakkaasti”, Tine summaa. ”Kun hevosesta löytää muitakin puolia, sitä ei voi olla rakastamatta!” Esteratsastus herättää Tinessä ristiriitaisia tunteita. Se voi olla hauskaa, mutta myös todella turhauttavaa. ”En koskaan voi ennustaa, mitä päivän treenit tuovat tullessaan”, Tine sanoo ja viittaa herkkään hevoseensa. Omalla tavallaan vaativa hevonen luo motivaatiota, kun ratsastaja haluaa tavoitella täydellisyyttä. Samalla ajatuksella hän treenaa kouluratsastusta, hevosen antaessa siinäkin haastetta. Tine saa motivaatiota myös valmentajaltaan, joka auttaa näkemään asiat eri näkökulmilta.

Tinen päivä alkaa aamulla kello 6.00. Hän ajaa tallille, tekee aamurutiinit sekä ratsastaa. Tarhaamisen jälkeen Tine lähtee töihin ja palattuaan kello 17.00 aikaan, hän ottaa hevoset sisälle. ”Sama kuvio joka päivä”, Tine hymyilee. Parasta hänen mielestään on se, että hänellä on mahdollisuus tehdä tätä joka päivä. Kaikki ne hetket ovat korvaamattomia. ”Ratsastuksen pitäisi olla hauskaa, älkää olko niin vakavia!”, hän kannustaa. ”Ratsastajien suurin haaste on oman mielen hallinta ja sen vaikutus ratsastukseen. Moni asia voi mennä pieleen, jos et rohkaise itseäsi! Se, jos mikä on uskomaton voima!”

 

tine

 

[box type=”download”] Tässä artikkelisarjassa tutustutaan eri maiden hevosharrastajiin. Aikaisempia osia voit lukea portaalin arkistoista! Tine löytyy myös Instagramista, käyttäjänimellä @tinefroyna[/box]

 

Teksti: Penina Peltonen | Kuvat: Tine Frøyna

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *