Millainen on hyvä ravihevonen?

Millainen on hyvä ravihevonen?

Ravit on hevosharrastus, joka antaa paljon sekä itse hevosten kanssa touhuaville että heille, jotka eivät niinkään harrasta hevosurheilua. Raveissa kuitenkin hevoset juoksevat kilpaa ja siksi jokaisen olisi hyvä tietää muutamia asioita, jotka tekevät hevosesta juuri hyvän ravihevosen. Tiedosta on hyötyä sekä ravihevosesta haaveilevalle tai raveja seuraavalle vedonlyöjälle.

Raviurheilu itsessään on jännittävä laji, jota monet seuraavat mielellään paikan päällä, kun taas toiset taas seuraavat ravit netissä. Netti onkin hyvä kanava ravien seuraamiseen ja sitä pääseekin toteuttamaan eri vedonlyöntisivustoilla. Osa sivustoista tarjoaa itse pelaamisen lisäksi myös tietoa raveista sekä vinkkejä vedonlyöntiin.

Mutta millainen on hyvä ravihevonen? Millaisia hevosia valitaan raveihin Suomessa? Lue eteenpäin, niin vastaamme mm. tähän kysymykseen.

 

Hyvä ravihevonen

Hyvä ravihevonen on toki jo luonnostaankin ihanteellinen raveja ajatellen. Treenaamisen ohella hyvällä ravihevosella on itsessään ne hyvät ominaisuudet, joita tarvitaan kilpaurheilussa. Nopeus on yksi oleellisimmista ominaisuuksista ja totta kai hevosen täytyy myös juosta mielellään. Ravilähtö on melko rankka suoritus, mutta hyvä ravihevonen palautuu nopeasti ja olisi saman tien valmis tekemään saman uudelleen. Sen ei tulisi olla luonteeltaan kovinkaan arka tai säikky, sillä raviradan ympäristössä on kaikenlaista elämää.

Ravihevonen voi olla sekä kylmä- että lämminverinen. Suomessa käytetään molempia yhtä lailla. Niinpä kumpikaan näistä ei suoranaisesti ole toistaan sen parempi vaihtoehto. Yleisiä, raveissa käytettäviä rotuja ovat suomenhevonen tai amerikan- ja ranskanravuri. Luonnollisesti tarvittavat ominaisuudet kasvattavat voiton mahdollisuutta.

 

horses-5668646_1280-1024x462

 

Hevosen valita raveihin sekä rotuja

Hevosta ei kannata valita raveihin pelkästään sen rodun perusteella, jollei tietysti ole tietyn rodun vankkumaton kannattaja. Totta on, että suomenhevoset ovat pärjänneet raveissa loistavasti, mutta ravihevosen tulee olla kaikin puolin sopiva ravitarkoitukseen.

Suomenhevosia käytetään raveissa paljon. Tämä kylmäverinen rotu sopii hyvin lajiin sen nopeuden vuoksi. Rotu on erittäin komea ja vankka ja lisäksi Suomen oma kansallishevonen.

Amerikanravuri on rotu, jota tavataan raveissa myös usein. Rotu eroaa suomenhevosesta jo sen kokonsa puolesta, sillä se on hieman pienempi. Tämä ei kuitenkaan heikennä sitä raveja ajatellen, vaan amerikanravuri on itse asiassa maailman nopein hevosrotu, jos rotua mietitään ravurina. Ranskanravuri eroaa myöskin kokonsa puolesta, mutta se on amerikanravuria isompi. Ranskanravurin vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti sen sitkeys ja tämän vuoksi se pärjääkin raveissa loistavasti.

 

Vedonlyönti paikan päällä vai netissä

Vedonlyöjän kannattaa ehdottomasti tutustua siihen, millaisia hevosia raveissa kilpailee. Se, millaisia hevosia kisoihin on saatu, vaikuttaa tietysti ravien lopputulokseen. Mutta missä vetoa kannattaa käydä lyömässä? Voiko raveja seurata netissä?

Paikan päällä tunnelma on tietysti katossa ja raveja voi seurata vaikka perheen tai kaveripiirin kesken. Raveissa menee helposti koko päivä ja niinpä ravitapahtumat tuovat pitkäaikaista ajanvietettä kaikille vedonlyöjille. Ravit netissä on toinen vaihtoehto. Jos sinulla ei ole aikaa lähteä paikan päälle seuraamaan ravien käänteitä, voit hyvin hoitaa asian netin kautta. Monella pelisivustolla onnistuu otteluiden reaaliaikainen seuraaminen niin, että vetoa voi lyödä itse asiassa jopa kesken kilpailun.

Ravien seuraaminen ja vedonlyönti netissä on kiireisen pelaajan helppo ratkaisu. Vedonlyönti on tehty nykyään niin helpoksi, että sitä varten ei tarvitse välttämättä avata edes tietokonetta. Riittää, kun omistat mobiililaitteen. Mobiilissa pääset selaamaan, mitä hevosia raveissa on sekä seuraamaan myös itse kisoja. Netin kautta peli on voimassa heti ja voit vain odotella lopputulosta.

Kumpi on enemmän sinun juttusi? Ravien seuraaminen hevosten läheisyydessä paikan päällä vaiko omassa rauhassa kotonasi tai missä tahansa liikutkin? Kumpi tahansa on valintasi, kannattaa ravihevosiin tutustua niin hyvin kuin vain on mahdollista ja asettaa veto sen perusteella, jonka uskot voittavan selvittämiesi tietojen perusteella. Voithan tietysti aina lyödä vetoa pelkkään onneen perustuen, mutta selvittämällä asioita voiton todennäköisyys totta kai kasvaa. Pelkän onnen perusteella ei välttämättä osu lähellekään potentiaalista voittajaa, vaan voit jälkikäteen harmitella valintaasi. Tutustu siis hevosiin, rotuihin ja yksilöiden ominaisuuksiin sekä tietysti niiden historiaan.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus