No Stirrup November – Marraskuussa ratsastetaan ilman jalustimia

No Stirrup November – Marraskuussa ratsastetaan ilman jalustimia

No Stirrup November on kaikille ratsastajille soveltuva ja hyödyllinen haaste, jonka tarkoituksena on saada ihmiset jättämään jalustimet naulakkoon marraskuun ajaksi. Haasteen toteutustapa on varsin vapaamuotoinen, eli sen saa muokata omille taidoille ja hevostilanteelle sopivaksi. Haasteelle ei ole olemassa virallista ohjeistusta, Playsson.netissä päätimme muotoilla sen näin:

  • Aloita pienestä. Ratsasta ensin vaikka viisi minuuttia päivässä ilman jalustimia, kunnes tasapaino paranee ja turvallisuudentunne selässä lisääntyy. Loppukuukaudesta pystyt helposti ratsastamaan koko tunnin ilman!
  • Jalustimet on sallittua pitää jalassa mm. kilpailuissa, valmennuksissa, estetreeneissä ja maastossa. Hevosesta riippuen voi toki olla monia muitakin tilanteita, joissa on järkevämpi ratsastaa jalustimilla. Huomioi turvallisuus haastetta toteuttaessasi!
  • Jos tuntuu vaikealta, älä luovuta! Lihaksesi kipeytyvät aluksi, etenkin ellet ole tottunut ratsastamaan ilman jalustimia. Pidä tarvittaessa välipäiviä – tai aseta rima hetkeksi matalammalle.

Säännöllinen ilman jalustimia ratsastus vaikuttaa monella tapaa istuntaan, lihaksistoon ja tasapainoon. Kuinka jalustimien pois jättäminen parantaa juuri sinun ratsastustasi? Lähde mukaan haasteeseen, kirjoita blogiisi mahdollisista tavoitteista ja ennakko-odotuksista kuukauden ajalle ja marraskuun päätyttyä onnistumisestasi. Linkitä postaus tai postaukset alle ja voit voittaa käytännöllisen House of Horsesin jalustinpussin!

Teksti ja kuva Riina Rämä

Author Image
Toimitus

4 thoughts on “No Stirrup November – Marraskuussa ratsastetaan ilman jalustimia

  1. Kirjoitin oman mielipiteeni aiheesta blogiin. Ohelle kirjoitin myös tavoitteeni marraskuun ajaksi ja odotukseni tältä haasteelta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *