Pelit, joissa teemana ovat hevoset

Pelit, joissa teemana ovat hevoset

Suomalaiset ovat aina pitäneet pelaamisesta, oli kyseessä sitten lautapelit, konsolipelit, tietokonepelit, kolikkopelit tai nykyään suositut mobiilipelit. Viimeisten vuosien ja internetin vallankumouksen myötä ovat pelit heränneet uuteen kevääseen. Nykyisin erilaisia hevospelejä on tuhansittain ja teemat vaihtelevat maan ja taivaan välillä ja myös kolikkopeleissä on nykyään paljon hevosaiheisia pelejä, joita hevosharrastajat tai olympialaisten aikaan erityisesti hevoskilpailuista nauttivat ihmiset haluavat pelata. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman pelin, joissa ollaan hevosteeman parissa.

 

Bronco Spirit

Bronco Spirit on Pragmatic Play -pelistudion valmistama peli, jossa on viisi kelaa ja kaikkiaan 75 voittolinjaa. Peli sijoittuu villin lännen loputtomille preerioille ja pelaajan tavoite on onnistua kesyttämään preerian uljas mustangi. Mustangi onkin pelin arvokkain symboli. Vähäarvoisempia symboleita ovat muun muassa rumpu, tiipii, kirves ja piippu. Peli pelataan kymmenen pyöräytyksen erissä, yhdeksän ensimmäisen pyöräytyksen aikana kerätään kultakolikoita, jotka täyttävät kelojen yläpuolella olevaa mittaria ja kymmenennellä pyöräytyksellä kerätyt kolikot siirtyvät keloille Wild-symboleiksi. Pelin bonuspelinä on ilmaiskierroksia, joille pääsee, kun saa vähintään kolme bonus-symbolia.

Tiesitkö muuten, että ”bronc(o) riding” on yksi rodeon muodoista? Tässä lajissa ratsastajan tehtävänä on pysyä pukittavan hevosen kyydissä mahdollisimman pitkään. Lajissa kilpaillaan joko satulan kanssa tai ilman, mikä vaikeuttaa tehtävää entisestään. Ratsastaja voi koettaa helpottaa hypyissä mukana pysymistä nojaamalla taakse. Kahdella kädellä ei saa pitää kiinni, mutta yhden käden ote hevosen harjassa sallitaan. Ammattimaiseksi urheilulajiksi rodeo kehittyi 1900-luvun alussa. Bronco Spirit -peliä voi pelata muun muassa Suomi Kasinon sivuilla.

 

rodeo-3766990_1280-1024x682

 

Star Stable

Star Stable on erinomainen netissä pelattava peli, joka toimii selaimella. Star Stablessa pelaaja luo itselleen hahmon ja hevosen, joiden ulkonäköä hän voi muokata. Sen jälkeen pelaaja pyrkii valmentamaan hevosta entistä paremmaksi. Pelaaminen ei ole pelkkää kilpailua, vaikka sitä riittääkin erittäin paljon. Hevosta harjoitetaan hauskojen nopeus- ja pujottelutehtävien kautta. Itse kilpailuista osa kilpaillaan yksin ja osa muita pelaajia vastaan.

Hevosta pitää hoitaa päivittäin muun muassa ruokkimalla ja tallitöitä tekemällä. Ruoka ostetaan virtuaalirahalla, jota saa kilpailuista ja töiden tekemisestä. Tässä todella mukaansatempaava peli, jonka parissa sateiset päivät hujahtavat hetkessä ohitse.

 

Spirit Lucky’s Big Adventure

Spirit Riding Free on amerikkalainen animaatiosarja, jossa seurataan Fortuna ”Lucky” Prescottin ja hänen uskollisen mustanginsa Spiritin seikkailuja. Tämä Spirit: Villi ja Vapaa -elokuvaan pohjautuva erittäin suosittu sarja on poikinut myös uuden elokuvan Spirit Untamed ja ei ollutkaan yllätys, että sarjaan pohjautuva peli tuli myös lopulta ajankohtaiseksi. Spirit Lucky’s Big Adventuressa pelaaja asettuu aarrekartan löytäneen Luckyn saappaisiin aarteen etsintä mielessä. Apunaan Luckylla on Spirit sekä Luckyn parhaat ystävät Abigail ja Pru.

Pelissä on paljon erilaisia tehtäviä sekä tutkittavaa, joten peli ei ala maistumaan puulta missään vaiheessa. Pelin pääpahis on Hendricks-niminen hevospaimen, joka laittaa kapuloita rattaisiin. Peli on niin sanotun avoimen maailman peli, eli halutessaan pelaajan ei tarvitse pääjuonesta juurikaan välittää, vaan hän voi keskittyä sivutehtäviin ja yksinkertaisesti nauttimiseen Luckyn ja Spiritin ainutlaatuisesta suhteesta.

Peli sopii erittäin hyvin myös perheen pienemmille, mutta oikeuksiinsa se pääsee koko perheen hauskana ajanvietteenä. Mikäli Spirit-sarja tai -elokuvat ovat iskeneet, niin tätä peliä kannattaa kokeilla. Jokaisen pelin ei tarvitse olla täynnä ammuskelua ja taistelemista, vaan myös tämän kaltaisille peleille on tilausta.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus
Wordpress Popup Plugin Free