Penkkiurheilija hoi! Ravit ja urheiluvuosi 2019

Penkkiurheilija hoi! Ravit ja urheiluvuosi 2019

Vuoden vaihde ja alkuvuosi ovat olleet lumentäytteisiä ja kaikkien medioiden sivut ovat täyttyneet päivä päivän jälkeen lumikaaoksesta, mutta sillä ei käytännössä ole suurempaa merkitystä ollut tämän vuoden urheilutapahtumiin. Totta kai junaliikenteen ongelmat ovat saattaneet yksittäisen urheilijoiden ja urheilutapahtumien järjestelyitä vaikeuttaa, mutta muuten tilanne on kuin aina ennenkin.

 

2019 päätapahtumia

Tulevaa olympiavuotta odoteltaessa tarjoaa kuluva vuosi 2019 urheilufaneille ja vedonlyöjille runsaasti valinnanvaraa. Vuodesta toiseen katsotuimpia yksittäisiä tapahtumia ovat Super Bowl sekä Mestarien Liigan finaali. Turnauksista seuratuimpien joukossa ovat jalkapallon MM-kisat, ja Suomessa erityisesti, jääkiekon MM-kisat sekä NHL-pudotuspelit. Super Bowlin ennätyksellisen pienipistemäärä ja puolustuspelaamisen voittaminen oli alkuvuoden kohokohta.

Suomalaisia kiinnostavat luonnollisesti myös toukokuun jääkiekon MM-kisat Slovakiassa. Suomen lohkossa pelaavat myös Kanada ja USA, joten jo alkusarja tulee näyttämään, millainen on Suomen vire tänä keväänä.

Suomalaiset moottoriurheilun ystävät odottavat jo nyt innolla mitä Kimi Räikkösen siirtyminen Ferrarilta Sauberille tai siis Team Alfa Romeolle, tuo tullessaan. Australiasta starttaava Formula 1 tuo radoille myös uusia nuoria, voitonnälkäisiä kuskeja, joiden otteet taatusti muuttavat kisojen luonnetta.  Maaliskuussa starttaava formulakausi tarjoilee jälleen kaksi suomalaista kärkikahinoihin, kun yllätystä hakeva Kimi ja AlfaRomeo tulevat härnäämään Ferraria, Mercedes-Benzia ja Red Bullia. Miten pärjää Valtteri Bottas tulevalla kaudella, nyt on todellinen näytönpaikka tai formulauran loppu häämöttää.

 

12718237_10153870316502180_1166561557209958694_n
Kavioliigan finaalit juostaan marraskuussa.

 

Hevoset ja kilpaileminen

Vuosi 2019 tuo uutta myös ravirintamalle kun uusi Kavioliiga-sarja aloittaa. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna Suomen raviradoilla järjestetään 549 kilpailutapahtumaa ja noin 5000 ravilähtöä ja palkintorahoja on tarjolla noin 23 miljoona euroa. Viime vuonna aloitettu Magic Monday jatkuu myös 2019 ja laajenee huhti- ja syyskuulle. Superlauantait puolestaan järjestetään 16. helmikuuta Turussa ja Kuopiossa, 11. toukokuuta Lahdessa ja Oulussa sekä 24. elokuuta Jyväskylässä ja Porissa.

Kavioliiga tulee starttaamaan syyskuun alussa Oulussa ja finaalit juostaan marraskuussa. Tavoitteena on lisätä raviurheilun tunnettavuutta. Kavioliiga tullaan järjestämään molempien rotujen avoimen tason hevosille. Kavioliiga-finaalit juostaan ensi vuonna samaan aikaan kahdella paikkakunnalla, ja lähdöt aikataulutetaan ravipäivälle limittäin. Toisella paikkakunnalla juostaan kylmäveristen ja vastaavasti toisella lämminveristen ravihevosten finaali. Molemmissa tapahtumissa on mahdollista seurata toisen ravipaikkakunnan hevosten suorituksia. Kavioliigaa järjestetään lauantaisin, osana muuta raviurheiluviikon pääpäivän tapahtumaa.

Ennen uuden kilpailusarjan virallista starttia Kavioliiga-finaalien kulkua harjoitellaan kolmena erillisenä lauantaina. Nämä ainutlaatuiset Superlauantait ja niiden paikkakunnat ovat: 16.2. Turku ja Kuopio, 11.5. Lahti ja Oulu sekä 24.8. Jyväskylä ja Pori.

 

Elitloppet 2019

Vuoden 2019 Elitloppet on jälleen toukokuun 26.päivänä Solvalla Areenalla. Viime vuonna suomalaiset olivat voimalla paikalla. Elitloppetin sankariksi nousi kuitenkin italialainen Ringostar Trebb. Kahdeksanvuotiaan Ringostarr Trebin voitossa oli Elitloppettiin sopivasti kansainvälistä väriä: Hevosen omistaja on italialaistalli E.V.A.M Racing Trotters SRLS, valmentaja Ruotsissa tallia pitävä amerikkalainen Jerry Riordan, hoitaja suomalainen Heli Tarrimaa ja ohjastaja saksalainen Wilhelm Paal.

Finaalissa toiseksi sijoittui ruotsalainen Propulsion ja kolmanneksi suomalaisen Onkel Invest Oy:n eli Päivi Laakkonen-Mäkihongan omistama ja Reijo Liljendahlin Ruotsissa valmentama Nadal Broline.

Kylmäveristen Elitkampenissa keulapaikalla juossut norjalaisori Lome Brage vei voiton. Antti Tupamäen ohjastama ja valmentama Polara kamppaili johtavan rinnalta hyvin toiseksi. Laukannut Pikkukahveli oli viimeisenä maalissa.

 

Ravilauantaiden televisiointi

Lauantain ravien Toto75-kohdelähdöt esitetään tänän vuonna Digitan antenniverkossa vapaasti alkaen 26. helmikuuta toukokuun loppuun asti. Ravilauantain tarjoavat Maaseudun Tulevaisuus ja Hevosurheilu. Digitan mukaan kanava 26:n näkyvyysalue kattaa noin 98 % väestöstä eli ravit saavat entistä enemmän näkyvyyttä ja itseasiassa Maaseudun Tulevaisuuden myyntipäällikkö Jussi Korkia-aho on lausunnoissaan puhunut jo kenties pidemmästäkin yhteistyöstä, koska heillä on vahva tahto pidempiaikaiseenkin yhteistyöhön kanavan kanssa.

 

Artikkeli on tuotettu yhteistyössä ER-Tuen kanssa.

 

WhatsApp-Image-2017-07-15-at-15.07.33-2
Kaiken kaikkiaan tänä vuonna Suomen raviradoilla järjestetään 549 kilpailutapahtumaa!

 

Kuvat: Alex Muurinen

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *