Ratsastus ja Suomi

Ratsastus ja Suomi

Kun ajatellaan Suomea, yleensä mieleen tulevat revontulet tai hiihtäminen, huskyt ja porot tai joulupukki ylhäällä Lapissa. Suomessa on paljon tekemistä ja maahan voi tutustua monin eri tavoin. Et kuitenkaan ehkä ole ajatellut tutustumista Suomeen hevosen selässä.

Suomessa on monia luonnonihmeitä sekä tuhansia metsiä ja järviä, joihin voit tutustua läheltä ratsastaessasi hevosella. Luonto on suhteellisen koskematonta, ja tästä syystä onnekkaat pääsevät näkemään kaikkia metsän asukkaita. Lappi tarjoaa suuren valikoiman ratsastuslomia ja monenlaista luontoa tuntureista rannikkoalueisiin. Vuodenaikojen vaihtelu tuo myös erilaista tekemistä ja näkemistä. Kaikki tämä voidaan kokea loistavassa yksinäisyydessä ja tietty hevosen selästä käsin, sillä vain 3,4 % väestöstämme asuu Lapissa. On mahdollista viettää monta päivää luotettavan nelijalkaisen kumppanin kanssa sekä tutustua tiettyyn alueeseen ja nähdä suomalaisen luonnon aitous. Hyvällä tuurilla voit päästä aidon suomenhevosen kyytiin!

 

horse-832145_1280
Suomenhevonen on erittäin monipuolinen hevonen.

 

Suomenhevoset ovat lisäksi toinen kilpaileva rotu suomalaisessa raviurheilussa. Hevosten käyttö urheilussa herätti runsaasti kiinnostusta vedonlyöntiin, joka tunnetaan myös nimellä totoaminen. Vuodesta 1959 lähtien kansalaisilla on ollut mahdollisuus voittaa rahaa tämän kilpailumuodon kautta ja kiinnostus sekä innostus ei ainoastaan vedonlyöntiä, vaan hevosiakin kohtaan nousi valtavasti. Uusi urheilulaji oli tullut Suomeen ja se on yhä suosittu tänäkin päivänä. Raviurheilu on jääkiekon jälkeen seuratuin laji Suomessa. Kuten muutkin, voit lyödä vetoa urheilusta käyttämällä tarjouksia esimerkiksi osoitteessa www.betting24.fi.

Suomenhevonen on erittäin monipuolinen hevonen – sitä käytetään työhevosena, rennossa maastoratsastuksessa ja kilpailukäytössä. Ratsastuksella on syvät juuret suomalaisessa kulttuurissa. Suomen Ratsastajainliitto perustettiin vuonna 1920 ja se liittyi Kansainväliseen ratsastajainliittoon (FEI) vuonna 1923. Nykyään FEI:hin kuuluu 134 jäsenmaata ja Suomi oli yksi ensimmäisistä FEI:hin hyväksytyistä maista. Suomalainen jäsen toimi jopa järjestön presidenttinä vuosina 1939-1946. Tämä mies oli Magnus Rydman.

Kun maalla on tällainen ratsastushistoria, on luonnollista, että laji on nykyisinkin suosittu. Suomessa järjestetäänkin 120 kansallista ja 330 alueellista kilpailua vuosittain ja ratsastusurheilu onkin kymmenen suosituimman urheilulajin joukossa. Suomi on myös saavuttanut kansainvälistä menestystä mm. pararatsastuksessa (Katja Karjalainen) ja kenttäratsastuksessa (Piia Pantsu). Hevosurheiluun liittyy kaiken ohella myöskin hevosten kasvatus. Noin puolet 75 000 hevosesta on mukana hevosurheilussa, kun taas toinen puolisko ottaa osaa rennompaan toimintaan harrasteratsuna. Koska ennen hevosia käytettiin kaikenlaiseen työntekoon esimerkiksi maatiloilla, ovat ne luotettavia kavereita.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *