Senja aikoo hevosalan ammattilaiseksi

IMG_9295

MONI NUORI haaveilee tekevänsä lopulta hevosharrastuksestaan itselleen myös ammatin. Tänäkin keväänä tämä mahdollisuus avautuu jälleen yhteishaun kautta. Ypäjän Hevosopistolla unelmiensa alaa opiskelee parhaillaan yli 250 henkilöä. 16 -vuotias Senja Holpainen aloitti opiskelut peruskoulupohjaisena hevostenhoitajana syksyllä 2015. Pian on ensimmäinen vuosi Opistolla takana ja ensi syksynä Senja pääsee suuntautumaan ratsuhevosen peruskouluttamiseen. Se on ollut suosituin linja.

Kuten monet muutkin hevosalalle suuntaavat, Senjakin on alunperin päätynyt harrastuksen pariin ratsastuskoulun tunneilla. Siitä hän on päässyt eteenpäin ratsastamaan muidenkin hevosia, ratsastuskokemusta on taustalla jo kymmenisen vuotta. ”Olen aina rakastanut hevosia ja ratsastusta. Hain hevosalalle opiskelemaan, koska se vain tuntui oikealta suunnalta juuri minulle. Lisäksi tahdon saada harrastuksesta enemmän irti”, Senja kertoo.

Alan oppilaitoksia on nykyisin useita vaihtoehtoja. Miksi juuri Ypäjä houkutteli? ”Hain muihinkin oppilaitoksiin, mutta Ypäjä oli ensimmäisenä. Muuten en olisi päässyt edes pääsykokeisiin. Negatiivisten juttujen rinnalla olen kuullut paljon hyvää Opistosta ja etenkin sen loistavista puitteista!”, Senja summaa. Soveltuvuuskokeen tekeminen jännitti, sillä Senjan piti tulla yksin linja-autolla Helsingistä asti. Onneksi Opisto tarjosi yöpymismahdollisuuden. Kun Senja sitten sai haluamansa opiskelupaikan ja muutti Ypäjälle, menivät ensimmäiset viikot toisten ihmisten kanssa tutustumiseen, tapoihin ja ympäristöön. Uutta, hauskaa ja jännittävää!

Syksyllä alkavat toisen vuoden suuntautumisopinnot ja työssäoppimisjaksot. Missään vaiheessa Senja ei ole katunut valintaansa lähteä opiskelemaan hevosalaa. ”Aion jäädä työskentelemään hevosten pariin valmistumisenkin jälkeen. Tämä on se mitä tykkään tehdä! Toivon, että saan tulevaisuudessa töitä alalta joko Suomesta tai ulkomailta ja pääsen treenaamaan erilaisia hevosia.” Senjan matkaa Opistolla voi seurata hänen blogissaan > Menneisyys mukana, tulevaisuus tähdissä.

 

senja

 

Teksti: Penina Peltonen / Playsson.net | Kuvat: Senja Holpaisen blogi

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *