Somekanavat haltuun – näin saat tallipäivän postauksesta kaiken irti!

Somekanavat haltuun – näin saat tallipäivän postauksesta kaiken irti!

Hevosbloggaajista vain pieni osa on ottanut käyttöönsä kaikki mahdolliset somekanavat, vaikka niiden avulla blogin aiheen jakaminen helpottuisi ja sisältö monipuolistuisi. Blogia pidetään yleensä tärkeimpänä kanavana, ja sille onkin oma paikkansa somekanavien joukossa, mutta sen rinnalle on mahdollista rakentaa joukko muitakin hyvinvoivia somekanavia. Näin bloggaaja voi tuottaa sisältöä juuri sinne, missä seuraajatkin viihtyvät, eikä pelkästään keräillä liikennettä eri kanavilta ykkösjuttuunsa, eli blogiin.

 

Näin saat tallipäivän postauksesta kaiken irti

Ihan tavallisesta tallipäivästäkin saa helposti materiaalia monelle eri somekanavalle, ja vieläpä niin, ettei samaa asiaa tarvitse toistella. Vaikka sinulla olisi kuvaaja ottamassa varsinaiset ratsastuskuvat ja -videot, ota tallilla runsaasti puhelinkuvia ja pieniä pystyvideoita hevosestasi ja postaa niitä reaaliajassa Instagramiin ja Snapchatiin samalla, kun harjailet hevosta kuntoon.

Kuvaa hauska video, kun hevonen läträä päivämössöämpärinsä kanssa sotkien puolet tallin käytävästä. Tämä sopii hyvin Facebookiin. Samalla kun talutat hevosta alkukäynneissä, kuvaa liveä ja kerro odotuksistasi päivän kuvaussession suhteen.

pixabay05-300x161

Ohjeista kuvaajaa ottamaan kuvien lisäksi lyhyitä videoklippejä. Kuvista suurimman osan voit julkaista blogissa, ja muutaman hyvän Instagramissa ja Facebookissa. Koosta videoista enintään minuutin pätkä Instagramin feediä varten. Ratsastuksen jälkeen juttele vielä hetki kameralle ja kerro, miltä hevonen tuntui. Koosta siitä ja ratsastuspätkistä video YouTubeen.

Hoitaessasi hevosta pois ota vielä kuvia ja julkaise niitä reaaliajassa kun odottelet, että kylmäyspatjat tehoavat.

Kotona kirjoitat postauksen ja käsittelet kuvat ja videot. Jaa valmis postaus blogisi Facebook-sivulle ja Hevosbloggaajien ryhmään ja kirjoita saatteeksi jotain sellaista, mitä postauksesta ei ilmene. Hyvä tapa on myös kopioida selitteeksi mielenkiintoinen kappale postauksestasi. Facebook-näkyvyyttä saavat ihan ilmaiseksi sellaiset linkit, joiden alla on paljon keskustelua. Kysy siis jokin kysymys jakaessasi postausta ja muista myös vastailla, jos joku kysyy jotain. Mitä enemmän julkaisusi alla on keskustelua, sitä enemmän se saa näkyvyyttä.

Kokeilisitko jotain ihan uutta? Periscopea käytetään jonkin verran Suomessa ja se on mainio somekanava livevideon julkaisuun. Saisitko joskus kaverisi kuvaamaan koko tallipäivän tai peräti kisapäivän Periscopeen? Katsojat voivat lähettää kysymyksiä, ja niihin kannattaakin videolla vastata.

 

Mediakortti kuntoon ja yhteistyöpostaukset monikanavaisiksi

Yhteistyöpostausta miettiessään yritykset arvostavat blogien selkeitä mediakortteja, joissa kerrotaan kuukausittaiset kävijämäärät ja sekä näyttökerrat eli klikit että kuukauden yksilöidyt kävijät. Nämä saa luotettavasti Google Analyticsistä, mutta jos sitä ei ole, saa näyttökerrat myös Bloggerista. Mediakortille on kuitenkin kirjoitettava, kummasta lähteestä luvut on otettu.

Lisää mediakortille seuraajien määrä myös Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa ja kaikissa muissakin somekanavissa, joissa julkaiset hevosharrastukseesi liittyvää sisältöä. Facebookista saa tilastot helposti ulos. Instagramin tilastoihin pääsee käsiksi, kun liittää tilin Facebook-sivuun. YouTubessakin on kattavat tilastot.

Yhteistyöpostausta tehdessäsi kirjoita blogiin kattava esittely tuotteista kuvineen. Kuvaa testauksesta video, julkaise se julkisena YouTubeen ja upota se sieltä blogiin. Mainosta postausta tuoreeltaan Facebookissa, myös tuotteeseen liittyvissä ryhmissä, ja jaa tuotteesta kuvia Instagramiin, Snappiin ja muillekin kanavillesi. Muista jälleen, että eri kanavillasi on eri seuraajia, joten esittele tuote jokaisella kanavalla täysin uutena äläkä oleta, että seuraaja lukisi myös blogiasi tai seuraisi muita somekanaviasi.

Kerro yritykselle kaikkien tuotteeseen liittyvien somekanavien katselumäärät kuukauden päästä, ja samalla voit kysyä, onko myynti lähtenyt kasvuun. Kalliimpien tuotteiden kohdalla näin ei välttämättä heti käy, mutta blogipostaus pysyy netissä niin kauan kuin blogikin, joten sitä luetaan varmasti jatkossakin. Jos sait tuotteen omaksi, voit sopia yrityksen kanssa, että teet siihen liittyen uuden päivityspostauksen vielä puolen vuoden päästä, jossa kerrot lisää käyttökokemuksia.

 

Lue koko artikkeli Riders Magazinen kevätnumerosta 3/2018!

 

pixabay01-1024x774

 

Teksti ja kuvat: Kaisa Määttänen / Muuliprojekti -blogi, Pixabay -kuvapankki

 

Author Image
Kaisa Määttänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *