Suomen kouluratsastuksen kärki voitokkaana Helsinki International Horse Showssa

Suomen kouluratsastuksen kärki voitokkaana Helsinki International Horse Showssa

Helsinki International Horse Showssa kilpaillaan viiden päivän aikana yli 20 esteratsastusluokkaa 80-160 cm korkeudella, mutta kouluratsastuksen ystävillekin löytyy ohjelmistosta seurattavaa. Perjantaina ja lauantaina kilpailtiin kouluratsastuksessa GP-tasolla ja sunnuntaille on luvassa vielä Knock-Out -kilpailu.

 

Suomen kärkinimet ovat niittäneet menestystä kiitettävästi. Perjantain kilpailussa voiton vei Emma Kanerva ratsullaan Dambacu NI ja viiden parhaan joukkoon sijoittuivat myös Stella Hagelstam, Henri Ruoste sekä Mikaela Fabricius-Bjerre.

Lauantaina GP-tason vapaaohjelmassa Kanerva ratsasti voittoon toistamiseen. ”Hevonen oli väsyneemmän tuntuinen kuin edellisessä kilpailussa, mutta se suoritti kuitenkin hyvin. Kaikki yksityiskohdat eivät onnistuneet täydellisesti, mutta kokonaisuus oli hyvä”, Kanerva kuvaili voittosuoritustaan.

Kilpailun kolmoisvoitto meni Suomelle. Toiselle sijalle ratsasti Mikaela Fabricius-Bjerre Bellissimo L -hevosella ja kolmanneksi sijoittui Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea. ”Kaikkien sijoittuneiden ratsastajien hevoset tekivät pieniä virheitä, mutta niiden esiintymisissä oli myös erittäin hienoja kohokohtia. Voittajaa ei ollut helppo arvata hyvien suoritusten joukosta”, kertoi tuomariston puheenjohtaja Irmeli Summanen.

Saksalainen tuomari Dr. Dietrich Plewa kehui kaksi peräkkäistä voittoa ratsastaneen Kanervan suorituksia: ”Molempien päivien suoritukset olivat harmonisia. Hevosella on liikkeissään hyvä rytmi, mikä tekee ohjelmista sujuvia ja tasaisia, vaikkei hevosella olekaan valtava liike.” Kanervan tavoitteet ovat mahdollisesti ensi kesän Euroopanmestaruuskilpailuissa, mutta ratsusta hän ei ole vielä varma. Viikonloppuna voitokkaasti kilpailleen Dambacu NI:n lisäksi Kanerva mainitsee Heartbreakerin sekä toisen, toipumassa olevan ratsun. Dambaculla hän kilpailee joka tapauksessa vielä Helsinki Horse Shown sunnuntaisessa kouluratsastuksen Knock Out -kilpailussa.

 

ESS_5853
Lauantaisen voiton lisäksi Kanerva ratsastaa vielä Helsinki Horse Shown kouluratsastuksen Knock Out -kilpailussa.

 

Teksti ja kuvat: Essi Sohlman

 

Author Image
Essi Sohlman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Wordpress Popup Plugin Free