Suosituimmat hevosurheilutapahtumat maailmalla

Suosituimmat hevosurheilutapahtumat maailmalla

Suomalaiset hevosurheilun ystävät tuntevat hyvin klassiset vuodesta 1924 alkaen järjestetyt Kuninkuusravit, mutta ympäri maailmaa järjestetään myös useita huomattavasti suurempia hevosurheilutapahtumia laukkakilpailuiden osalta. Maailmalla on olemassa useita jo toista sataa vuotta vanhoja kilpailuja, jotka omaavat pitkät perinteet hevosurheilun ja oman maansa kulttuurissa.

Olemme tähän julkaisuun halunneet nostaa esille kuusi omalla tavallaan merkityksellistä ja vaikutusvaltaista hevosurheilutapahtumaa. On tietenkin olemassa useita muitakin tapahtumia, jotka eivät aivan mahtuneet meidän listallemme. Näistä kunniamaininnan haluamme antaa esimerkiksi Breeders Cupille, Dubai World Cup Racingille, Preakness Stakesille ja Nakayama Grand Jumpille.

 

Grand National

Grand National on Englannissa järjestettävä tapahtuma, jota voidaan kutsua brittiläisen hevosurheilun ikonisimmaksi tapahtumaksi. Grand National on erittäin suuressa osassa brittiläistä hevoskulttuuria ja se on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1839. Pitkän historian omaava Grand National järjestetään vuosittain Aintreen radalla. Grand National -kisan radan pituus on noin 6,9 kilometriä ja sisältää 30 estettä.

 

Cheltenham Gold Cup

Cheltenham Gold Cup on maaliskuisin järjestettävä hevoskisa, jota voidaan pitää National Hunt -kauden kohokohtana. Tapahtuma järjestetään Cheltenhamin raviradalla, jonka pituus on noin 5,3 kilometriä ja joka sisältää 22 estettä. Cheltenham Gold Cup on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1924.

 

Belmont Stakes

Belmont Stakes on yksi Yhdysvaltojen suurimmista hevosurheilutapahtumista. Tämä New Yorkin Belmont Parkilla pidettävä tapahtuma on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1867. Belmont Stakes järjestetään vuosittain aina kesäkuun toisena viikonloppuna. Kyseessä on erittäin perinteikäs kisa ja se kerää Yhdysvalloissa paljon huomiota myös hevosurheiluun vähemmän keskittyviltä tahoilta.

 

horse-4811946_1280-1024x681

 

Prix de l’Arc de Triomphe

Prix de l’Arc de Triomphe on Ranskan ehdottomasti suurin hevosurheilutapahtuma, joka pyritään järjestämään perinteisesti lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tämä Pariisin Longchamp raviradalla järjestettävä kisa on 2400 metriä pitkä ja se tunnetaan 2003 vuoden sloganista “Se ei ole kisa, se on monumentti”. Prix de l’Arc de Triomphe kuuluu myös niihin hevosurheilutapahtumiin, jotka tarjoavat voittajille suuret palkintopotit. Vuonna 2020 kyseisen kisan voittajalle jaettiin 1,7 miljoonaa euroa.

 

Kentucky Derby

Kentucky Derbyä voidaan pitää Yhdysvaltain suurimpana hevosurheilu tapahtumana, jota on järjestetty vuodesta 1875 asti. Tämä perinteikäs tapahtuma järjestetään vuosittain toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Churchill Downsin ovaalinmuotoisella radalla ja on kerännyt kansainvälistä suosiota muun muassa valtavan katsojamääränsä ansiosta. Ei ole mitenkään tavatonta, että tätä tapahtumaa seuraa livenä 150 000 henkilöä. Kentucky Derby tunnetaan kansainvälisesti myös “Urheilun jännittävimpänä kaksiminuuttisena” nopean temponsa ansiosta.

 

Melbourne Cup

Australian suurimpana hevosurheilutapahtumana pidetään marraskuisin järjestettävää Melbourne Cupia. Kyseinen 3200 metrin kisa on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1861 ja se käydään aina Flemingtonin raviradalla. Melbourne Cup tunnetaan myös muun muassa valtavista palkintorahoista, josta esimerkkinä viimeisten vuosien aikana Melbourne Cupin voittajalle jaettu noin 4,5 miljoonaa euroa kattava palkintopotti.

 

Hevosurheilutapahtumien vedonlyönti

Vedonlyönti hevosurheilutapahtumista on ollut suosittua läpi niiden historian. Suomessa tälle on myös keksitty täysin oma sana, totoaminen. Parhaat vedonlyöntisivustot tarjoavat usein erilaisia vedonlyöntikohteita erilaisista hevosurheilutapahtumista. Useimmissa hevosurheilutapahtumissa on mahdollista lyödä vetoa esimerkiksi yksittäisen lähdön voittajasta, tietyn hevosen sijoituksesta tai veikata lähdön kahta parasta hevosta.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus