Supersuositussa Star Stable –hevospelissä soi suomalaisille tuttu soitin

Supersuositussa Star Stable –hevospelissä soi suomalaisille tuttu soitin

Ruotsalais-suomalainen kansanmusiikkitrio Folk’Avant julkaisi vappuaattona ”Jorvik Lullaby” -singlen, joka on tehty tilaustyönä Star Stable -peliyhtiölle. Singlen lisäksi kanteleen, laulun ja viulun äänimaisemilla maalaileva kokoonpano julkaisee vielä kaksi muuta kappaletta peliin liittyen. ”Oli upeaa saada säveltää musiikkia maailmaan, joka on täynnä villejä hevosia ja vahvoja lapsia. Pääsemme tarjoamaan musiikkimme avulla Star Stable -ratsastajille kokonaisvaltaisen, maagisen elämyksen hevostensa selässä”, Maija Pokela toteaa.

Star Stable on vuonna 2011 julkaistu netistä ladattava ratsastussimulaatiopeli. Peli on kehitetty Ruotsissa, ja sillä on yli kymmenen miljoonaa pelaajaa ympäri maailmaa. Star Stable ilmestyi suomeksi vuonna 2017, ja se on suosittu etenkin teini-ikäisten tyttöjen keskuudessa. Musiikki on tärkeä osa Star Stablen maailmaa, ja pelistä löytyykin ilahduttavan monipuolinen musiikkityylien kirjo.

Folk’Avantin muusikot ovat laulaja Anna Wikenius, viulisti Anna Rubinsztein sekä kanteleensoittaja ja laulaja Maija Pokela. Kaikki kolme ovat kokeneita tekijöitä pohjoismaisen kansanmusiikin saralla. Folk’Avantin kiitosta niittänyt debyyttialbumi ”Gryningsland” julkaistiin vuonna 2017, ja toinen studioalbumi on parhaillaan työn alla.

”Jorvik Lullaby” on ensimmäinen julkaisu kolmen kappaleen sarjasta. Kuuntele kappale täältä. Vielä julkaisematon ”Valedale Hymn” soi pelin trailerissa, katso traileri täältä.

FolkAvant-photo-by-Sara-Björkegren-817x1024

Folk’Avant online:
Nettisivut I Facebook I Instagram

Star Stable online:
Nettisivut I Facebook I Instagram 

Teksti: Maija Pokela, kuvat: Sara Björkegren ja Star Stable -mediapankki

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *