Turistina Tallinnassa – Shoppausvinkit hevosväelle

Turistina Tallinnassa – Shoppausvinkit hevosväelle

Mitä tulee pikalomakohteisiin on Tallinna yhä kiistaton suosikki. Laivayhtiöiden vuorot kulkevat kätevästi lahden yli parissa tunnissa ja auton saa helposti mukaan. Tallinnaan on viime vuosien aikana tullut muutamia uusia hevostarvikeliikkeitä, jotka tarjoavat perusmerkkien lisäksi Suomessa hieman harvinaisempia brändejä. Suuntasimme helmikuun alussa etelänaapurimme uudella Tallinkin Megastar -aluksella. Tuore laiva oli komea niin sisältä, kuin ulkoakin, joten kyllä kelpasi nauttia matkasta kuohuviinin kera!

Tallinnan keskustan tuntumassa on kolme isompaa hevostarvikeliikettä. Helketmar sijaitsee Veskimetsan ratsastuskeskuksen yläkerrassa lähellä Rocca al Maren kauppakeskusta ja eläintarhaa. Ülemistessa, lentokentän suunnalla, on Kuldne Ratsu sekä nyt vierailumme kohteena ollut Hobukeskus. Hobukeskukseen löytää vaivatta omalla autolla ja rakennuksen sisäpihalle mahtuu autoja parkkiin. Lähistöllä on myös paljon tienvarsiparkkeja. Mikäli on tarpeeksi seikkailuhenkeä, Ülemisten kauppakeskukselle pääsee lisäksi linja-autolla ja johdinbussilla.

 

tallinn2

 

Liikkeen ulkopuoli oli sievä, kahdella isolla näyteikkunalla. Betoniset rappuset loivat kuitenkin perinteisen putiikin tuntua. Hobukeskus ei nimestään huolimatta ole kovin ”keskus”, vaan pieni ja tiivis, mutta tila oli otettu hyvin haltuun. Liike myy laajasti eri merkkejä, mm. Acavallo, After Riding, Cottage Craft, Fair Play, Hippo Tonic, Norton jne. Mielenkiinnolla odotimme millaisia tuntemattomampien merkkien tuotteet olisivat. Merkeistä selvästi eniten esillä olivat Fair Play ja Cottage Craft. Nettikaupan puolella voi tutustua kaikkiin Hobukeskuksen tuotteisiin etukäteen.

Puolalaisessa Fair Playn tuotteissa oltiin selvästi otettu mallia isojen merkkien vastaavista, kuten raippojen silikonisissa kahvoissa sekä ”magic brush” -harjoissa. Sen sijaan satulahuovat vaikuttivat laadukkailta. Tuotteita oli reilusti eri koossa, väreissä ja malleissa. Hobukeskuksesta löytyi oikeastaan kaikkea mitä ratsastaja ja ratsu tarvitsevat, loimista suojiin ja kypäristä housuihin. Lisäksi kaupan oli muutamia Wintecin ja Nortonin satuloita. Ravivarusteet eivät kuulu kaupan tuotteisiin.

 

tallinn-2

 

Onko sinulla vinkkejä Tallinnan kävijöille?

 

Teksti ja kuvat: Playsson.net
Lue myös: Baltian hevostarvikeliikkeet | Opas Tukholman hevosliikkeisiin


Tallinnan hevostarvikeliikkeet kartalla

Hobukeskus

Helketmar

Kuldne Ratsu

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *