Virtuaalinen hevosurheilu vedonlyönnin näkökulmasta

Virtuaalinen hevosurheilu vedonlyönnin näkökulmasta

Teknologisen kehityksen myötä monet erilaiset vedonlyöntikohteet ovat myös monipuolistuneet ja muuttuneet jopa mielikuvitukselliseksi. Virtuaaliset laukkakisat ovat esimerkki edellä mainituista uusista vedonlyöntitavoista. Virtuaalinen hevosurheilu simuloi ratsastuskilpailuja erittäin hyvin mallinnetun HD-tason grafiikan avulla. Kyse on siis tietokoneen luomasta maisemasta kisa-areenalta, jossa hevoset ratsastajineen kilpailevat aivan kuin oikeissakin laukka- tai ravikilpailuissa.

Kukaan ei kuitenkaan ohjaa hevosia, tavalla, jolla e-urheilua esimerkiksi pelataan. Hevosten laukkasuoritukset arvotaan satunnaisesti, eli kysymys on onnen kaupasta, johon vaikuttaa suosikkien kertoimet. Simuloidut ratsastuskilpailut ovat ennen kaikkea hupia ja jännitystä. Niitä kisataan muutaman minuutin välein, eli kovin pitkään eivät virtuaalihevoset kaipaa lepoa. 

Mikäli vedonlyönti oikeissa raveissa kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti tutustua vedonlyönti live vaihtoehtoihin vaikka heti. Live-vedonlyönnissä voit panostaa monessa eri urheilulajissa reaaliaikaisesti.  

Mistä on kyse virtuaaliraveissa? 

Virtuaaliraveja on tarjolla niin nettisivustoilla kuin netin vedonlyöntitoimistoissa. Nämä virtuaaliravit ovat visuaalisena kokemuksena aivan kuin oikeat ravit. Hevosten ja ohjastajien mallinnus on huipputarkkaa. Ensimmäistä kertaa virtuaaliraveja katsellessa ei välttämättä edes tunnista, että kyseessä on tietokoneen luoma simulaatio. Virtuaaliravit jäljittelevät oikeita raveja todella tarkasti, aina kertoimiin saakka. 

Suurin ero todellisiin raveihin verrattuna on se, että virtuaaliraveissa voittaja ratkaistaan sattumanvaraisesti, eikä todellisten hevosten tai kuskien lahjakkuuden ja työn seurauksena. Kuitenkin eri hevosilla virtuaalikisoissa on erilaisia kertoimia, jotka antavat osviittaa ”voittajasuosikeista”. Esimerkiksi 3/1 todennäköisyyden omaava hevonen voittaa todennäköisemmin kuin 30/1 kertoimen omaava. Kertoimilla saa etulyöntiasemaa, mutta satunnaisgeneraattori kuitenkin päättää näillä ehdoilla lopputuloksen. Virtuaaliravit pyörivät nettikasinoilla jatkuvasti. Sinulla on mahdollisuus lyödä vetoa mihin aikaan vaan. Tarjolla on usein myös muita virtuaaliurheilun muotoja. 

Virtuaaliravien toimintamekaniikasta

Oikeastaan kaikista tärkein asia on tiedostaa, että virtuaaliraveissa lopputulos on satunnainen. Kyseessä on itse asiassa kolikkopeli erilaisessa ulkoasussa. Samalla lailla kuin kolikkopelissä jokaisen kierroksen tulos arvotaan satunnaislukugeneraattorilla, niin samalla lailla virtuaaliravien lopputulos on satunnainen, vaikka show näyttääkin aivan oikeilta raveilta. Voit siis kuvitella olevasi esimerkiksi keskellä ratsastuksen Grand Prix -kisoja, joissa vain voitolla on merkitystä. Tulos määräytyy siis satunnaislukugeneraattoreihin. Kuitenkin jotkut tulokset tehdään todennäköisemmiksi kuin toiset. Kuten todettu 1/3 voittosuhteella oleva hevonen voittaa todennäköisemmin kuin esimerkiksi 20/1 suhteella. Tutkimme seuraavaksi tarkemmin sitä, miten voitot lopulta määräytyvät. 

horses-3960210_1280-1024x682

Entä miten kertoimet määräytyvät? 

Kertoimien määräytymistä analysoidessa meidän tulee sovittaa nämä kolme ristiriitaista väitettä toisiinsa. Voimme ajatella virtuaaliraveja jonkinlaisina arpajaisina, ja jokaista raveihin osallistuvaa hevosta lippuina. Jollakin hevosella on vain kaksi lippua arvonnassa ja toisella voi olla 20 lippua. Satunnaislukugeneraattori valitsee tuloksen, mutta lippujen jakautumisesta epätasaisesti johtuen, järjestelmä valitsee todennäköisemmin hevosen, jolla on enemmän lippuja. 

Kertoimet eivät määräydy hevosen tai ratsastajan ”taitojen mukaan”, vaan vedonlyöntitoimisto tai pelisivusto määrittelee kertoimet satunnaisesti. Tässä on suuri ero virtuaaliravien ja tavallisten ravien välillä. Normaaliraveissa lyötäessä vetoa aidoista hevosista, kaikki annetut panokset yhdistetään, ja kertoimet määräytyvät tämän mukaisesti. Virtuaalihevosvedoissa ei ole mitään mahdollisuutta saada etulyöntiasemaa. Kaikki on sattumanvaraista. Toki mikäli panostat esimerkiksi 3/1 kertoimen omaavaan, niin voittosi on todennäköisempi kuin altavastaajaan. Kysymys on lopulta sama kuin ruletissa, joka on täysin tuuripeli myös. Voit panostaa halutessasi punaiselle tai mustalle, jolloin mahdollisuus on 1:1, eli fifty-fifty. Sen sijaan, jos panostat yhteen numeroon, niin todennäköisyys on 1:35. 

Aivan samoin kuin ruletti on tuuripeli, niin myös virtuaaliravit ovat puhdasta onnen kauppaa. Et voi siis harjoitella tai treenata millään lailla. Virtuaaliraveissa ei ole hevosten välillä todellisia taitoeroja, vaan kyse on tietokoneen arpomista tuloksista. Pelaamisen näkökulmasta virtuaaliravit ovat erinomaista hauskanpitoa, jossa yhdistyvät jännitys ja raviurheilun simulointi, mitä hauskemmalla tavalla. 

Yhteenveto

Virtuaaliravit ovat erinomainen tapa viettää mukavaa aikaa esimerkiksi kaveriporukan kanssa. Virtuaaliravien lisäksi sinulla on mahdollisuus lyödä vetoa myös muista virtuaaliurheilun pelikohteista. Tärkeää on kuitenkin vedonlyönnissä erottaa virtuaaliravit todellista raveista, joissa tavoitellaan voittoja oikeiden hevosten kanssa. Se voi toisinaan olla hankalaa, sillä molemmat näistä vetomuodoista aktivoivat aivoja samalla lailla. Itse asiassa virtuaaliraveissa helposti unohtuu, että kyseessä eivät ole oikeat hevoskisat. 

Yksi asia, josta varmasti yllätyt, on virtuaaliravien äärimmäisen tarkka ja realistin grafiikka. Nämä virtuaaliravit on rakennettu viimeisen päälle houkutteleviksi, ja kaikki oikeiden ravikisojen elementit ovat läsnä. Virtuaaliravit ovatkin mukava tapa ”harjoitella” oikeita ravikilpailuja varten. Vaikka tulokset arvotaan täysin satunnaisgeneraattorin mukaan, niin jotkut hevoset valitaan ennakkosuosikeiksi, ja ne voittavat todennäköisemmin kuin toiset. Näillä hevosilla kertoimet ovat sitten pienemmät. Kyseessä on samanlainen logiikka kuin esimerkiksi ruletissa. Yksi rulla pyörii, mutta on todennäköisempää, että voitat punaisella tai mustalla kuin lyömällä vetoa yhdestä numerosta. 

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus