Hevosen suolisto-ongelmat yleistyvät – Helpotusta Effe Balancen luonnonmukaisista tuotteista

Hevosen suolisto-ongelmat yleistyvät – Helpotusta Effe Balancen luonnonmukaisista tuotteista

 

Kaupallinen yhteistyö

Hevosen ruuansulatusongelmat syntyvät useista eri syistä, mutta yleisesti ottaen niihin johtavat vääränlaiset ruokintatavat. Hevonen on eläin, jonka tulisi syödä jatkuvasti pieniä määriä, siksi meidän tulisikin jäljitellä niiden luonnollista ruokintakäyttäytymistä mahdollisimman tarkasti. 

Viime vuosien aikana on tuntunut, että hevosten vatsa- ja suolistovaivat ovat lisääntyneet ja ongelmista myös keskustellaan enemmän. Hevosten pitotavat ovat muuttuneet ja yhtä lailla teollisten rehujen valmistusprosessit ja keinotekoisuus lisääntyvät. Sen vuoksi luonnonmukaisuus on sellainen seikka, johon kuluttajienkin tulisi panostaa oman ja hevosten hyvinvoinnin takia. 

Ruuansulatus kuntoon

Kosketusta luontoon ja luonnonmukaiseen ruokintaan saa suomalaisen Effe Balancen tuotevalikoiman avulla. Effe Balance on yritys, jonka intohimona on rakentaa pysyvää hyvinvointia ravitsemuskulttuurin kautta ja siten vaikuttaa positiivisesti myös eläinten ja eläintenomistajien elämään. 

Valikoiman helmiin kuuluvat Effektri Omega-3- ja Black Balancen tuotteet, joista Black Balance onkin täydennysrehumarkkinoiden yksi puhutuimmista uutuuksista. Black Balancen laatu, puhtaus ja ekologisuus ovat arvoja, jotka varmasti vaikuttavat monien hevosenomistajien ostopäätöksiin nyt ja tulevaisuudessa. 

Black Balance on ligniinirikkaista kasvikunnan lähteistä, tarkemmin ottaen metsän maaperän hapoista sekä ravinteista jalostettu polyfenoliyhdiste. Sen yksinkertainen, EU:ssa patentoitu toimintamekanismi matkii luonnollisen ravintokuidunmuodostumista kasveihin. Näin mikrobiomille saadaan helposti toimitettua elintärkeää liukenevaa ravintokuitua, eli prebioottia.

Black Balance palauttaa ja ylläpitää ruuansulatuskanavan mikrobitoimintaa. Tämän hieman mystisenkin tuotteen tehtävä on muun muassa tasapainottaa hevosen elimistössä olevien ei-toivottujen ja toivottujen mikrobien kantoja. Tasapainoinen ja koko matkaltaan toimiva ruuansulatuskanava parantaa hyvinvointia sekä vahvistaa merkittävästi immuunipuolustusta.

Maailman terveellisin toiminnallinen keksi

Hevosille tarkoitetut Black Balance -keksit on valmistettu havupuu-uutejauheesta, joka on niin sanotusti terästetty pakurilla. Männyn kaarnasta ja pakurista eristetyt humusaineet, eli ligniinit, lignofenolit, fulvo- ja humushapot ovat Black Balancen vaikuttavia tehoaineita, jotka ovat käyneet läpi satoja julkistettuja yliopistotutkimuksia. 

Edellä mainittujen aineiden yhteisvaikutuksella varustetut Black Balancen keksit toimittavat hevosen elimistössä kolmea tärkeää tehtävää: 

1. Black Balance on vahva prebioottivalmiste, joka ruokkii tehokkaasti hyvien bakteerien kantaa elimistössä. Suoliston mikrobiomin hyvät bakteerit, kuten esimerkiksi maitohappobakteerit (probiootit) tarvitsevat elääkseen liukenevaa kuitua. Pelkkä maitohappobakteerin lisääminen ruokintaan ei siis riitä, vaan ne tarvitsevat oikeaa ravintoa elääkseen.

2. Antioksidanttien, rasvahappojen ja mineraalien imeytyminen sekä kuljettaminen solutasolle, on tärkeä osa suoliston mikrobiomin hyvinvointia. Black Balancen valtava polyfenolien määrä vaikuttaa suoraan ravinteiden tehokkaaseen kuljettamiseen elimistön hyötykäyttöön. Näin se vaikuttaa suoraan mm. palautumiseen.

3. Prosessoidun ja tehoviljellyn ravinnon mukana kulkeutuu kuitenkin myös epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja, kemikaalijäämiä ja ympäristömyrkkyjä. Ne on saatava pois elimistöstä, aivan kuten kehon energiantuotannosta syntyvä kuona-ainekin.

Black Balancen toinen keskeinen vaikuttava aine fulvohappo on läsnä arjessamme tietämättämme. Fulvohappoon liittyvissä tutkimuksissa on havaittu sen poikkeuksellinen kyky sitoa mm. epäpuhtauksia itseensä ja poistaa ne kuona-aineenvaihdunnan mukana kehosta. 

Tuotteet testiin

Yhteenvetona voidaankin siis todeta, että hyvinvoivan hevosen terveys lähtee liikkeelle toimivasta vatsasta sekä suolistosta. Yhteistyössä Effe Balancen kanssa Black Balancen keksejä testaa syyskuusta alkaen hollolalaisessa kotitallissa asuva 19-vuotias puoliveriruuna.

Tämä isokokoinen hevonen kaatui tallin käytävällä kesällä 2020 ja ultraäänitutkimuksessa ruunan SI-nivelestä löytyi pieni vaurio. Vamman myötä käynnistyi pitkä ja vaikea kuntoutusprosessi hevosen teloessa itsensä aina uudestaan. Yksi askel eteen ja kaksi taakse…

Karsinalepojaksojen aikana hevonen näinkin perusluonteeltaan rento hevonen on alkanut stressaantua ja kärsinyt suolisto-oireista. Nyt ruuna on ollut taas säännöllisessä kevyessä treenissä reilun puoli vuotta ja saanut takaisin lihaksia. Black Balancen toivotaan auttavan toipumisessa ruuansulatuksen ja vatsan toiminnan kautta. Stressaantunut omistajakin on nyt ottanut Black Balancen ihmisille tarkoitetun Black Stuff -tuotteen käyttöönsä! 

3-pack-1024x1024-1


Seuraa tuotetestausta esimerkiksi Instagramissa tileillä @playssonnet tai @itsmepennie

 

Kuvat: Penina Peltonen ja Effe Balance 

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *