Henri Ruoste joutuu vetäytymään EM-joukkueesta – Ville Vaurio nousee tilalle

Henri Ruoste joutuu vetäytymään EM-joukkueesta – Ville Vaurio nousee tilalle

Olympiaratsastaja Henri Ruoste joutuu vetämään hevosensa Camparin pois EM-joukkueesta muutama päivä ennen kilpailun alkua. Campari teki paluun kilpailuihin tämän vuoden puolella oltuaan sitä ennen loukkaantumisen takia vuosia poissa. Ruoste tiesi valmistautumisajan olevan todella lyhyt, eikä se valitettavasti riittänyt siihen, että Campari olisi päässyt lähtemään arvokilpailuun täydessä kisakunnossa.

Päätös Camparin poisjäännistä oli yksimielinen Ruosteen ja maajoukkuejohtaja Rien van der Schaftin kesken. Kilpailuun ei osallistuta hevosella, joka ei ole sataprosenttisessa kisakunnossa. Lahjakas hevonen valmistautuu rauhassa omaan tahtiinsa tuleviin kilpailuihin. – On suuri harmi, ettemme saa joukkueeseen Henrin kokemusta ja taitoa. Tulemme tekemään parhaamme neljän muun ratsastajan kanssa.

Joukkueen varamiehenä Saksaan matkustanut Pohjoismaiden ja Suomen mestari Ville Vaurio nousee Ruosteen tilalle hevosellaan G-Star. Vantaalainen Vaurio on ollut Ruosteen luona valmistautumassa mahdolliseen kutsuun nousta joukkueeseen. – Ville ja G-Star ovat erittäin hyvässä kunnossa, toivon heiltä onnistumista omalla tasollaan.

Vararatsukoksi nousee Mikaela Soratie uudella hevosellaan Invincible. Soratie asuu Alankomaissa vain muutaman tunnin ajomatkan päässä Riesenbeckin kisapaikasta Saksassa. – Mikaelan hevonen on vielä erittäin vihreä Grand Prix -tasolla. Hän on erittäin sitoutunut urheilija ja joukkueratsastaja.

Koulu- ja pararatsastuksen EM-kilpailut alkavat tiistaina 5.9. ja päättyvät sunnuntaina 10.9. Joukkuekilpailu, jossa on jaossa vielä kolme paikkaa Pariisin olympialaisiin, jakautuu kahdelle päivälle, keskiviikolle ja torstaille. Suomalaiset koulu- ja pararatsastajat aloittavat suorituksensa keskiviikkona.

Suomen joukkueessa ovat Vaurion lisäksi Emma Kanerva ja Greek Air, Anna Tallberg ja Grevens Zorro sekä Yvonne Österholm ja Ironman H. Pararatsastukseen osallistuvat Laura Kangasniemi ja Goldprins ja Jonna Aaltonen ja Laxton For U.

Kuva: Iita-Maria Ahtiainen / SRL

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *