Katso Tobbe Larssonin pitkä haastattelu!

Katso Tobbe Larssonin pitkä haastattelu!

Vierailimme viime kesänä hevoskouluttaja Tobbe Larssonin luona Etelä-Ruotsissa. Hevosten käsittely maasta ja hevosten käytöksen ymmärtäminen on yksi tämän hetken suosituimpia – sekä hyödyllisimpiä trendejä. Parin artikkelin lisäksi teimme Tobben kanssa pitkän haastattelun, jonka löydät nyt suomeksi tekstitettynä tämän jutun lopusta sekä Playsson.netin YouTube-kanavalta.

Tobben ykkösvinkki hevosten suhteen on se, että jokaisen pitäisi opetella hevosen käytöstä ja luonnetta. Usein toiminnasta puuttuu maalaisjärki, eikä tunneta omaa hevosta niin hyvin, jos se asuu esimerkiksi täysihoitotallissa. Tallilla ei välttämättä vietetä hevosen kanssa niin paljoa aikaa.

Omia hevosiaan Tobbe yrittää pitää mahdollisimman simppelisti. Kesäisin ne ovat yöt ulkona ja osa osaa pihatossa. Ei turhaa loimittamista tai suojittamista. – Kuljetustilanteessakin niiden pitää oppia myös olemaan aloillaan ja rauhassa. Usein suojat tai pintelit vain lisäävät potkimista trailerissa tai autossa, hän sanoo. Muukin hoito tulee olla linjassa keskenään, kuten ruokinta. Ruokinnassa pitää tietää, mitä annetaan ja miksi pitäen sen yksinkertaisena. Tobbella on takana pitkä yhteistyö Krafftin kanssa, joka mahdollistaa laadukkaat rehut. Lisäksi hänellä on suomalainen eläinlääkäri Laura, joka on tärkeä osa tiimiä.

 

 

Kiinnostaako nähdä Ponipulmia-sarja uudestaan Yle Areenasta? Toimitamme toiveen sarjan uusinnasta Ylelle! 

Loading poll ...

Teksti ja video: Penina Peltonen, Ia Blomqvist

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *