KorK:in juhlaklinikalla nähtiin aitoja haasteita – Kyra Kyrklund ja Richard White valmensivat ensimmäistä kertaa yhdessä

KorK:in juhlaklinikalla nähtiin aitoja haasteita – Kyra Kyrklund ja Richard White valmensivat ensimmäistä kertaa yhdessä

Syyskuun alkupuolella järjestettiin Kouluratsastuksen kannatusyhdistyksen, KorK:in, toimesta Helsingin Ruskeasuolla Kyra Kyrklundin ja Richard Whiten juhlaklinikka. Vaikka kumpikin heistä käy säännöllisesti pitämässä valmennustapahtumia Suomessakin, oli tämä heidän ensimmäinen yhteinen klinikka. Sekä Kyrklundissa että Whitessa on se erinomainen piirre, että useammankin klinikan jälkeen saa uusia elämyksiä ja kerrattua vanhoja.

Ruskeasuon klinikkaa varten oli ratsukot tsekattu jo edellisenä päivänä. Koska kaikki hevoset olivat olleet kunnossa, valmentajat päättivät ottaa kaikki mukaan. Tästä syystä klinikka kesti alkuperäistä suunnitelmaa poiketen tunnin pidempään. Tapasimme Kyran ja Richardin ennen valmennusklinikkaa olleessa kahvituokiossa, jossa median edustajat pääsivät heitä jututtamaan. – Nämä ratsastajat ovat todella rohkeita, kun osallistuvat klinikalle ja uskaltavat näyttää virheitänsä. Emme käy läpi pelkkää istuntaa, vaikka siihen toki panostetaan, Kyrklund totesi. Klinikan teemana oli “Ratsastuksen laatu on kaiken A & O”.

Aitoja haasteita, aitoja korjauksia 

Kyrklund ei itse ratsasta enää, mutta työskentelee hevosten kanssa vielä maasta käsin. – Tietyn tason saavuttamisen jälkeen ei ole halua ratsastaa ja fyysiset ominaisuudetkaan eivät ole enää parhaimmillaan, hän summaa. Kotona heillä on viisi omaa hevosta. Välillä he saattavat vaihtaa ratsukoita keskenään, koska näkevät eri asioita. Richard näkee paremmin ratsastajan asennon ja sen muutoksen, mutta hän on myös hyvin itsepäinen valmentajana. – Richard keskittyy enemmän ratsastajaan ja minä hevoseen. Kaikista hevosista ja opettajista oppii jotain. Samoin muista ratsastajista, Kyrklund mainitsee. – Meilläkin on edelleen intoa oppia uutta. Muistan sen fiiliksen, joka tuli aikoinaan Matadorin kanssa.

Ruskeasuon klinikalle osallistui kymmenen ratsukkoa, joista jokainen ratsasti noin puoli tuntia. Kyrklund ja White vuorottelivat ratsastajien suhteen, mutta tarvittaessa antoivat kumpikin ratsastajalle oman kommenttinsa. Positiivista näissä ratsukossa oli se, että heillä oli aitoja haasteita, joita lähdettiin korjaamaan. Jokaista ongelmaa tai heikkoutta kohtaan nähtiin täsmäharjoitus, jolla ratsastus parani silmin nähden. Monen ratsukon kohdalla korjattiin elastisuutta, apujen keveyttä sekä hevosen reagointia.

Teksti: Penina Peltonen, kuvat: Ia Blomqvist

 

Täyspitkä raportti valmennusklinikasta ratsukoineen on luettavissa Riden syysnumerosta 3/22, joka ilmestyy viikolla 39! Etkö ole vielä tilaaja? Ei hätää, tästä tilaukseen!

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *