Longines Global Champions Tour: Voittamaton Fredricson

Longines Global Champions Tour: Voittamaton Fredricson

Kesäkuun puolessa välissä kilpailtiin Tukholmassa Longines Global Champions Tour. Lauantain GP-luokan voitti kotiyleisönsä edessä Peder Fredricson. Areena oli täynnä riemukasta yleisöä jo ennen Fredricsonin suoritusta, sillä aiemmin johtoon ratsasti niin ikään ruotsalainen Malin Baryard-Johnson.

Fredricson ratsasti hevosella H&M All In, joka on tällä hetkellä hänen ykkösratsunsa. Tämä pikkuhevonen todisti jälleen olevansa yksi maailman parhaimpia hevosia. Kun ratsukko ylitti radan viimeisen 160 cm okserin, yleisö villiintyi täysin antaen huimat suosionosoitukset. Fredricson oli voittanut Grand Prix-luokan. – Kun näin Malinin uusinnan ja että hän oli erittäin nopea, tiesin, että minun oli otettava riski omalla radallani. Ratsastin yhdeksän laukka-askelta suhteutetulle ja se riski kannatti, Fredricson kertoi. – Sen perään lyhyt käännös toiseksi viimeiselle esteelle ja jouduin tosissani puskemaan kahdeksan askelta siihen väliin. Hevonen oli kertakaikkiaan mahtava venyessään kaikkeen, mitä pyysin. En halunnut kakkossijaa, hän jatkoi.

Toiseksi tullut Malin Baryard-Johnson ratsasti H&M Indianalla, jolla on sama isä Fredricsonin hevosen kanssa (Kashmir van Schuttershof). – Tämä päivä oli uskomaton! Täydellisellä radalla ei aina voita, sillä joskus on otettava riskejä. Olimme silti todella onnekkaita hevoseni kanssa. Kun tietää, että Peder ja All In starttaavat jälkeesi, he tulevat olemaan nopeampi. All In on eittämättä nopein hevonen tällä hetkellä ja tällä tasolla, Baryard-Johnson kuittasi.

Yleisö Tukholmassa kannusti kaikkia ratsastajia, mutta erityisesti omiaan. – Kotiyleisö antaa aina oman paineensa, mutta tuo myös energiaa. Normaalisti emme Malinin kanssa ole ykkös- ja kakkossijoilla, mutta kotona pystymme siihen, Fredricson lisäsi.

Global Champions Tour on tunnettu ennennäkemättömistä palkintosummistaan. Erittäin onnellinen Fredricson voitti GP-luokasta huikeat 112 200 euroa.

 

xXkVJmtA

 

Alkuperäinen teksti: Diana Dunbar, käännös: Penina Peltonen, kuvat: Rosita Dahlberg

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *