Suomen Nations Cup on odotettu tapahtuma

Suomen Nations Cup on odotettu tapahtuma

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-7.7. Ratsastuskeskus Ainossa järjestetään Suomen ensimmäinen Nations Cup-kilpailu. Tapahtuma on kaikin puolin merkittävä, sillä se huomioidaan myös muualla maailmassa. Tänään Ainossa pidettiin Nations Cupin tiedotustilaisuus, jossa avattiin tulevan kilpailun sisältöä.

Suomen Nations Cup on tehnyt yhteistyösopimuksen Sanoma Median kanssa, joka tarkoittaa sitä, että kilpailut nähdään suorana mm. Ruutu-palvelun kautta. Muut yhteistyökumppanit ovat Järvenpään kaupunki, Ypäjän Hevosopisto sekä luonnollisesti myös Suomen Ratsastajainliitto. Ypäjän opiskelijat vastaavat tallialueen toiminnasta. Tallialueella tule olemaan ympärivuorokautinen valvonta. Kaiken kaikkiaan vapaaehtoisia on sadan henkilön verran.

Ratsukoiden ilmoittautumisaika kilpailuun päättyy kesäkuun lopulla. Maat ilmoittavat joukkueidensa kokoonpanot lähempänä tapahtumaa. – Matka Suomeen kilpailuihin on hankala, totesi uusi kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Rien van der Shaft. Se, että Suomella olisi joukkue kouluratsastuksessa olisi harvinaista ja toisi kilpailuun uutta energiaa. Joukkueen tavoitteena olisi saada ainakin kolmen ratsukon kohdalla yli 70 % tulos. Suomalaisista kuitenkin mm. Anna von Wendt on tulossa Järvenpäähän kilpailemaan Denzelin kanssa. Kotiyleisö neljän tähden kilpailuissa on ratsastajille iso asia. Stella Hagelstamin ratsu New Hill Julitrea on toipumassa lihasrevähdyksestä, eikä ratsastaja ollut vielä varma pystyykö hän osallistumaan sen kanssa. – Tällä hetkellä emme uskalla treenata. Odotan tietoa, koska hevonen pääsee magneettikuviin, Hagelstam kertoi.

SRL:n puheenjohtajana toimiva Mikael Forstén tekee myös paluuta kilpaurheilun pariin. – Käytössäni on yksi hevonen, jonka kanssa on alkukaudella tehty hyviä tuloksia, Forstén sanoi. Nations Cupin suhteen hän kuitenkin totesi olevansa toistaiseksi kysymysmerkki.

Ratsastus on yhä harrastuksena yksi suosituimmista, etenkin nuorten tyttöjen keskuudessa. Siksi SRL haluaa kannustaa lajin pariin ja tarjoaa kaikille alle 10 vuotiaille maksuttoman sisäänpääsyn Nations Cupiin. – Liiton tulee vastata isoon potentiaaliin, jota kasvava lasten ja nuorten harrastajamäärä tarjoaa, Forstén sanoi. – Heistä kasvaa tulevaisuuden kilparatsastajia.

Ainon Nations Cupin järjestäjätaho toivoo, että yleisö äänestäisi jaloillaan ja saapuisi paikalle kannattamaan ratsastusurheilua. Näin takaamme jatkossakin, että myös tänne pohjolaan saadaan huipputason kilpailuja. Nations Cupin luokista voi myös lyödä vetoa. Hevosurheilu ja -kilpailut ovat hyvin suosittuja Suomessa ja siitä lyödään usein vetoa. Vedonlyönti tuo jännityksen tunnetta ja voittojakin, on vain tärkeää valita parhaat nettikasinot täältä ja nauttia Nations Cup-kilpailusta.

Lue lisää Nations Cup-kilpailusta uusimmasta Ridestä!

 

Hanki liput pian:

ANCF_Banneri_940x205px_RIDE_V2

 

Teksti: Penina Peltonen, kuva: Alex Muurinen

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *