Miten raviurheilun imagoa ja suosiota voitaisiin voimistaa?

Miten raviurheilun imagoa ja suosiota voitaisiin voimistaa?

Raviurheilu on suomalaisten sydämissä. Lajilla on pitkä historia ja sukupolvet toisensa jälkeen löytävät tämän hienon lajin. Esimerkiksi hiihtäjä Iivo Niskanen on markkinoinut viime vuosina paljon raviurheilun puolesta. Laji on samaan aikaan kuitenkin puserruksessa, koska erilaisia urheilulajeja ja vedonlyöntikohteita keksitään jatkuvasti lisää ja niiden markkinointiin käytetään vieläkin suurempia summia. Miten siis raviurheilun imagoa ja suosiota voitaisiin voimistaa niin, että laji pysyy suosittuna jatkossakin?

Yhä vedonlyöjien suosikki

Raviurheilu on pitkään ollut Suomessa yksi suosituimmista vedonlyönnin kohteista ja myös nuoremmat polvet ovat löytäneet lajin hienosti. Ravituloksiakin veikataan nykyisin paljon nettisivustoilla, mutta laji on vain yksi laji lukemattomien muiden lajien joukossa. Nettisivustoilla voi nykyisin muiden pelien lisäksi veikata myös eri puolilla maailmaa käytävien ottelujen tuloksista ja myös e-urheilusta ja politiikasta. Sivulla https://suominordic.com/ on parempi perehdytys siihen, millaisia erilaisia pelisivuja ja vedonlyöntikohteita nykyisin on tarjolla.

Hevosurheilu ja vedonlyönti ovat kulkeneet yhdessä pitkän matkan ikään kuin itsestään. Koska kuitenkin nykyisin kilpailua on joka asiassa niin paljon, tulisi hevosurheilun ystävien kohdistaa ajatuksia siihen, miten laji pysyy jatkossakin suosittuna. Lajin sisällä olevien henkilöiden tulisi keskustella asiasta lajia täysin ulkopuolelta seuraavien kanssa. Myös vedonlyöntien järjestäjillä voisi olla mielenkiintoisia näkökulmia ja tietoa siitä, millainen vedonlyönti ihmisiä nykyisin eniten kiinnostaa.

horse-2667231_960_720

Mahdollisia keinoja lajin kehittämiseksi

Yksi tapa parantaa hevosurheilun imagoa ja suosiota on lisätä sen näkyvyyttä. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi uudenlaisia kuvaustekniikoita, joilla saataisiin lisää mielenkiintoista sisältöä kisoista. Ohjastajista pitäisi tehdä myös paremmin tunnettuja tai päinvastoin tehdä julkisuuden henkilöistä ohjastajia. Jos esimerkiksi Iivo Niskanen toimii kisassa ohjastajana, saa laji välittömästi lisää silmäparia puoleensa.

Korkean profiilin hevoskisoista, kuten Kuninkuusraveista, pitäisi tehdä vieläkin suurempia tapahtumia. Ihmisiä pitäisi pystyä houkuttelemaan tapahtumaan huomattavasti aiempaa enemmän. Ravitapahtuman yhteydessä voitaisiin järjestää esimerkiksi isot musiikkifestarit, jolloin paikalla on hevoskisojen lisäksi muitakin vetonauloja.

Julkisuuden henkilöt ja some avuksi

Julkisuuden henkilöt ja sosiaalinen media voivat olla tehokkaita välineitä raviurheilun tunnettuuden lisäämiseksi, samalla kun kustannukset pysyvät minimaalisina. Käyttämällä julkisuuden henkilöitä, kuten Jaajo Linnonmaa, joka on viime vuosina markkinoinut paljonkin lajia, on mahdollista tavoittaa laajempi yleisö kuin koskaan aikaisemmin. YouTuben ja Instagramin kaltaiset sosiaalisen median alustat tarjoavat tehokkaita tapoja levittää tietoa lajista nopeasti ja suhteellisen pienin kustannuksin.

Järjestäjät voivat käyttää näitä alustoja julkaisemaan mielenkiintoista sisältöä, joka kiinnittää ihmisten huomion ja herättää kiinnostusta hevosurheilua kohtaan. He voivat esimerkiksi jakaa videoita tai kuvia tapahtumista ja kilpailuista sekä viihdyttäviä tarinoita ratsastajista tai hevosista. Ne voisivat myös järjestää hevosurheiluun liittyviä kilpailuja ja tietokilpailuja. Tämä auttaisi sitouttamaan ihmisiä ja saisi heidät tuntemaan enemmän yhteyttä lajiin.

Lisäksi järjestäjien tulisi harkita sellaisten sosiaalisen median vaikuttajien ottamista mukaan, jotka suhtautuvat intohimoisesti lajiin tai joilla on suuri kannattajakunta. Nämä vaikuttajat voivat auttaa edistämään raviurheilua julkaisemalla säännöllisesti siihen liittyvää sisältöä omilla tileillään ja merkitsemällä kilpailujen järjestäjät postauksiinsa, jotta entistä useammat ihmiset saavat tietää niistä. Olisi hyvä pohtia myös, mitä sisältöä voitaisiin jakaa suorana netin kautta, mikä sekin on edullista tehdä nykyteknologian ansiosta.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus