Näin hyödynnät autovuokraamot hevostelijan lomamatkalla

Näin hyödynnät autovuokraamot hevostelijan lomamatkalla

Hevosurheilu on perinteisesti nelijalkaisten juhlaa, mutta kaikki alan harrastajat ja ammattilaiset ovat varmasti hyvin perillä siitä, miten tärkeitä hevosvoimat ovat hevosmaailmassa. Hevoskärryjen ja vankkureiden jäätyä historian lehtien havinaan jo sata vuotta sitten, siirtyminen tapahtumapaikalle tapahtuu lähes yksinomaan kumikavioisilla kulkuneuvoilla – oli kyseessä sitten Kuninkuusravit, messut, estekilpailut tai ratsastusleiri.

Ammattilaisilla useimmiten on oma kalustonsa kilpahevosten kuljetusta varten. Kilometrejä saattaa matkan aikana kerääntyä kevyesti satoja, ellei jopa tuhansia, mikäli kyseessä ovat esimerkiksi Euroopassa järjestettävät kinkerit. Harrastajat pääsevät helposti vähemmällä, sillä Suomen ulkopuolelle matkustettaessa kyseeseen voivat tulla lentävät ratsut sinivalkoisilla siivillään. Matkakohteessa tai kohdemaassa julkisten kulkuneuvojen sijaan autonvuokraus on kuitenkin suositeltavaa ja useimmiten parempi ratkaisu. Vuokra-autolla kaikki harrastukseen liittyvä välineistö kulkee kätevästi mukana ilman hikisiä matkoja rinkka selässä, eikä tarvitse kikkailla paikallisen julkisen liikenteen kanssa.

 

53169413_10156978245507180_3709971760779624448_n
Ammattilaisilla useimmiten on oma kalustonsa kilpahevosten kuljetusta varten ja kilometrejä saattaakin kerääntyä kevyesti satoja.

 

Miten löytää luotettava autovuokraamo?

Autovuokraamot ovat yleistyneet huimasti internetin astuttua kuvioihin. Tämä on sekä siunaus että kirous, sillä Googlen ansiosta autonvuokraus on yhtä helppoa, kuin paikallaan seisovan hevosen selässä pysyminen. Haastavaa autonvuokrauksesta tekee netin huikea valikoima eri vuokraamoja. Miten valita juuri omia tarpeita parhaiten vastaava autovuokraamo, joka on sekä laadukas, että luotettava?

 

Varaa aikaa suunnitteluun

Mikään ei ole niin stressaavaa, kuin viime hetken valmistelut, kun autovuokraamolta halutaan laatua ja luotettavuutta. Kannattaa siis varata aikaa suunnitteluun ja eri vaihtoehtojen tutkimiseen hyvissä ajoin ennen matkasi varsinaista ajankohtaa. Tee tutkimusta matkakohteesi autovuokraamojen valikoimasta. Joissakin kohteissa tehtävä on helppo, sillä autovuokraamoita voi etenkin pienemmällä paikkakunnalla olla vain yksi tai kaksi. Useimmiten tilanne on kuitenkin päinvastainen ja tarjontaa on yli kysynnän.

Suurin ei ole aina kaunein, vaikka tunnetuimmat ketjut ovatkin yleensä luotettavia ja tarjoavat kattavan valikoiman lisäturvaa. Kannattaa kuitenkin miettiä ajoneuvotarpeita ja -toiveita tarkemmin, etenkin jos olet nirso. Monet vuokraamot lupaavat ainoastaan vuokra-auton jostain tietystä kategoriasta, kuten henkilöauto, farmari tai minibussi, mutta eivät tiettyä mallia. Jos siis hamuat jotain erikoisempaa ajoneuvoa tai tarpeesi ovat syystä tai toisesta tavanomaisista markkinoista poikkeavat, on syytä selailla Googlen etusivulta vähän edemmäs. Paras vuokra-auto voi jopa löytyä yksityiseltä tarjoajalta.

 

Vertaa hintoja

Autovuokraamojen hinnat vaihtelevat vuokraamon, sijainnin ja tarjonnan mukaan. Ei kuitenkaan kannata heti mennä halpaan ja valita vuokraamoa, joka lupaa ehdottomasti markkinoiden parhaimman diilin, sillä hinnoittelussakin on eroja. Ota myös huomioon, että viikonlopuksi vuokratussa autossa kilometrimäärä voi olla rajallinen, kun taas monet vuokraamot tarjoavat pidemmille reissuille rajattoman kilometrimäärän. Rajattoman kilometrimäärän kattavan palvelupaketin valitessasi saatat säästää pitkän pennin verrattuna lyhyempiin diileihin.

Aika on myös rahaa, kun haluaa tutustua lähemmin autovuokraamojen vuokraehtoihin. Tässä tapauksessa huolellisesti luettu dokumentti voi säästää euroja. Vaikka autonvuokraus olisikin hintavampi, kuin jossain toisessa paikassa, voivat ehdot jättää toivomisen varaa. Myös erilaiset lisäpalvelut voivat lisätä kustannuksia nopeasti, joten kannattaa tarkistaa mitä perusvuokraehdot sisältävät ja valita lisäpalvelut harkiten.

Vuokratakuu saattaa nopeasti nostaa vuokra-auton hintaa, se kannattaa huomioida vuokra-autoa ja autovuokraamoa valitessa. Vuokratakuun saa kuitenkin takaisin vuokra-autoa palautettaessa, edellyttäen tietysti, että vuokra-auto on yhtä hyvässä kunnossa, kuin noudettaessa. Huomaa myös, että useimmat vuokraamot vaativat kaksi, joskus jopa kolme eri luottokorttia vuokratakuuta varten.

 

traikku
Reittivalintaan vaikuttaa se, kuinka paljon sinulla on aikaa varattuna ajamiseen matkallasi.

 

Lue arvosteluja

Palveluntarjoajat eivät turhaan pyydä asiakkailtaan arvosteluja. Arvostelut löytyvät helpoiten netistä, vieraile verkkosivuilla halpavuokraauto.fi. Niiden tarkoitus on auttaa palveluntarjoajia kehittämään palvelua sekä tuottaa rehellisiä asiakaskokemuksiin perustuvia mielipiteitä, joiden pohjalta oikean autovuokraamon valinta on helpompaa. Muiden asiakkaiden kirjoittamat arvostelut ja kommentit antavat osviittaa autovuokraamon palvelun ja kaluston tasosta. Ne voivat myös olla hyvä suunnannäyttäjä sopivan hintatason valitsemiseen.

 

Sijainti

Mikäli valitset jonkin tietyn autovuokraamoketjun, huomioi, että paikkakunnalla voi olla useita saman ketjun autovuokraamoita. Näiden välillä voivat hinnat ja kalusto vaihdella. Autovuokraamon sijainnilla voi myös olla merkitystä, kun miettii sopivimman autovuokraamon valintaa. Jos esimerkiksi rautatieasemalta tai lentokentältä matka autovuokraamoon vaatii pitkän ja mutkikkaan matkan julkisilla kulkuvälineillä tai taksilla, kannattaa harkita tarkkaan onko ratkaisu juuri sinulle oikea. Matkat autovuokraamoon ja sieltä takaisin lisäävät matkustusaikaa ja voivat myös tuntua merkittävästi lompakossa.

 

Ota kaikki irti kohteestasi vuokra-autolla

Kun autovuokraamovalinta on selvä ja varaus tehty, voit keskittyä matkakohteeseesi. Suunnittelulla on tässäkin osansa ja vaikka navigaattori sisältyisikin vuokrapakettiisi, on hyvä tutkia reittejä etukäteen. Moottoritiet ovat useimmiten nopein reitti kohteeseesi, mutta yleensä niistä puuttuu se sielu ja tunne, jonka pienemmät maalaismaisemia halkovat tiet tai vuorten yli kulkevat näköalareitit useimmiten tuovat mukanaan. Pohdi kuinka paljon sinulla on aikaa varattuna ajamiseen matkallasi. Moottoriteiden yksi haittapuoli voi myös olla liikenneruuhkat taajamien liittymäkohdissa tiettyinä aikoina tai liikenneonnettomuuspaikkojen läheisyydessä. Huomioi tämä ajoaikaa harkitessasi välttääksesi pettymyksiä.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, ota huomioon muonitus. Mikään ei ole stressaavampaa lomamatkalla, kuin huutava nälkä ja jano reitillä, jossa huoltoasemien ja kyläkauppojen välimatkat kasvavat mantereen mittaiseksi. Jokainen tankkauspysähdys kannattaa hyödyntää muonituksenkin osalta, mikäli matkalla ei ole mahdollista pysähtyä nauttimaan ruokailusta.

Mahtavia lomahetkiä!

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä ER-tuen kanssa.

 

Kuvituskuvat: Penina Peltonen / Playsson.net

 

Author Image
Kari Oksanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *