Ravit vedonlyöntiharrastuksena

Ravit vedonlyöntiharrastuksena

Suomessa raviurheilu on hyvin suosittua yleisön keskuudessa. Ei vähiten siksi, että hyvin suurta roolia sen viehätyksessä näyttelee kilpailuista käytävä vedonlyönti. Vuositasolla raveja seuraa paikan päällä Suomessa jopa 800 000 katsojaa, ainoastaan jääkiekolla on urheilulajeista enemmän yleisöä. Suomi kuuluu Euroopan viiden suurimman raviurheilumaan joukkoon ja koska Suomessa laukkakilpailut eivät ole esimerkiksi Britanniasta ja Yhdysvalloista poiketen nauttineet koskaan suurta suosiota, on raviurheilu hevosurheilumuodoista Suomessa ylivoimainen ykkönen.

 

Mitä vedonlyöntimuotoja raveista voi pelata?

Vaikka nettikasinoilla laukkakilpailut ovat päärooleissa, niin toki niiltä löytyy myös mahdollisuus lyödä vetoa ravikilpailuista. Hyvällä onnella tarjolla on esimerkiksi bet365 bonuskode tai vastaava, jonka ansiosta pelaaja saa hiukan lisäetua vedonlyöntiinsä. Eri vedonlyöntimuotoja on useita. Toto on suomalaisille varmasti tunnetuin pelimuoto raveissa. Tässä pelimuodossa pelaaja yrittää veikata voittajan useammasta kohdelähdöstä, esimerkiksi viidestä, kuudesta tai seitsemästä. Riippuen kierroksen yllätyksellisyydestä, voittoja voi saada muutenkin, kuin veikkaamalla kaikki voittajat oikein. Voittojen suuruus riippuu muiden pelikäyttäytymisestä, sillä potista jaetaan voittajille tietyn suuruinen osuus ja voittajat luonnollisesti jakavat sen keskenään.

Voittajavedossa veikataan vain yhden lähdön voittajaa. Voittaminen on tietenkin helpompaa kuin totossa, mutta voittokerroinkin jää pieneksi, mikäli voittaja ei ole yllättävä. Voittajavedon variaationa on mahdollista lyödä vetoa myös kilpailun kahdesta tai jopa kolmesta parhaasta. Näissä tapauksissa voittokerroinkin nousee huomattavasti suuremmaksi. 

 

sporting-competition-776855_1920

 

Toinen variaatio on lyödä vetoa kahden eri lähdön voittajasta, tämä on ikään kuin totoa pienoiskoossa, mutta kerroin on jo etukäteen määritelty. Hauska pelimuoto, jonka tulos ratkeaa nopeammin kuin helposti monta tuntia kestävässä totopelissä. Yllätyksiä hakevalle mieluinen pelimuoto on varmasti vedonlyönti siitä, sijoittuuko joku tietty hevonen lähdössä kolmen parhaan joukkoon. Voitto voi olla monelle ravurille utopiaa, mutta kolmen joukkoon sijoittuminen jo huomattavasti realistisempaa.

Monista urheilulajeista tuttu head 2 head -pelimuoto on raveissakin täysin mahdollista. Siinä vetoa siis lyödään kahden ennalta valitun kilpailijan keskinäisestä järjestyksestä ilman, että kilpailun varsinaisella sijoituksella on merkitystä. Kaksinkamppailun voi voittaa huononakin päivänä, jos vaan vastapuoliskoksi kohteessa valitulla on vielä huonompi päivä.

Nämä eivät suinkaan ole ainoita mahdollisia pelikohteita, mutta ehkä ne kaikkein yleisimmät. Suomen kansallisella vedonlyöntiyhtiöllä voi pelata myös esimerkiksi vakioveikkausta ravituloksista halutessaan.

 

Milloin raveja järjestetään?

Suomessa ravikilpailuja järjestetään paljon, mutta se ei tarkoita, että pelkästään niihin täytyisi tyytyä. Vaikka maailmanlaajuisesti laukkakilpailut ovatkin suositumpia, niin Suomen lisäksi raveja järjestetään ainakin muissa Pohjoismaissa, Saksassa, Australiassa, Ranskassa, Venäjällä ja Italiassa. Näistä voi useimmiten lyödä netissä vetoa ja monista kilpailuista on tarjolla myös live-striimi, josta kilpailun kulkua voi seurata. Tällä tavoin raviurheilua koskevaa vedonlyöntiä harrastava voi saada harrastukseensa uppoamaan useita tunteja viikossa ja jännitystä ei tule puuttumaan. Toki menestykseen täytyy luonnollisesti ottaa myös selvää ulkomailla kilpailevista ravureista, mutta sehän on osa tämän harrastuksen viehätystä.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus