Teemana villi länsi

Teemana villi länsi

Vedonlyönnin osalta hevosurheilu on yksi tärkeimmistä kohteista. Hevosurheilu on myös monissa peleissä teemana, tosin niiden toteutus ei aina miellytä oikean hevosharrastajan silmää. Tätä nykyä kuitenkin tarjonta on muuttunut ja hevoset ovat saavuttaneet suosiota myös nettipelien mystisessä maailmassa. Jos tahdot löytää enemmänkin hevosaiheisia pelejä, kannattaa tarkistaa listalle kaikki nettikasinot. Siellä on tarjolla tietoa oikeastaan mistä asiasta, joka tavalla tai toisella liittyy asiaan.

Vaikka nykyaikaisissa peleissä ei ole pulaa villihevosista ja tiedämme ainakin 3-4 muuta, joilla on samanlainen teema, uskon, että hyvä muotoilu ja monet modernit ominaisuudet voisivat silti saada ihmiset kiinnittämään huomionsa tällaiseen peliin. Stakelogic’s Wild Wild Horses näyttää kuuluvan tähän kategoriaan. Peleihin, joilla on paljon tarjottavaa kauniin grafiikan lisäksi. Wild Wild Horses sisältää melko suuren pelialueen.

 

Villi länsi teemana

Ylipäätään villi länsi hevosineen on ollut monessa populäärikulttuurin tuotteessa vallitseva teema, jota usein romantisoidaan. Alueella tarkoitetaan Yhdysvaltojen länsiosaa 1800-luvun loppupuolella, jolloin siellä vallitsivat laittomat ja seikkailulliset olosuhteet. Todellisuus oli kuitenkin kaukana romantiikasta. Koska alue oli harvaan asuttua, oli lain valvonta hankalaa. Riitoja ja erimielisyyksiä ratkaistiin kaksintaistelulla. Samalla seudulla käytiin myös viimeiset intiaanisodat.

Junien ja autojen ollessa vielä kaukaista tulevaisuuden haavetta, olivat hevoset korvaamaton tapa kulkea paikasta toiseen tai käyttää apuna töiden tekoon. Karjapaimenet, eli cowboyt ajoivat karjaa lännestä itään satojen, jopa tuhansien kilometrien päähän ja matkoihin saattoi mennä kuukausia. Tiimiin kuului kymmenisen karjapaimenta, kokki sekä hevosista vastaava henkilö. Jokaista cowboyta varten mukana oli useampi hevonen, sillä yhdellä hevosella vaativien töiden tekeminen olisi ollut mahdotonta monesta syystä.

Lähimpänä julkista liikennettä oli “stage coach”, eli postivaunut, jotka kulkivat sovittua reittiä mukanaan matkustajia sekä postia. Matkan varrella oli asemia, joissa hevosia voitiin vaihtaa ja kuski matkustajineen sai levättyä tai syötä. Jonkin sortin huoltoasema siis. Postivaunujärjestelmä syntyi jo keskiajalla Englannissa ja levisi käyttöön muuallekin maailmaan.

 

horse-gf793a0df0_1280-1024x670

 

Pelien ulkoasu ja toteutus

Vaikka teema ei ehkä ole se nykyaikaisten pelien ainutlaatuisin teema, Pohjois-Amerikan preerian villihevosia on silti hauska katsella. Wild Wild Horsesin yleisestä kokemuksesta voi nauttia ja se liittyy lähinnä sen grafiikkaan sekä ominaisuuksiin. Moni perinteisistä lautapeleistäkin lainaa villin lännen teemaa. 

Näihin lukeutuu muun muassa Colt Express, jossa hahmoina ovat junaryövärit. Pelin alussa rosvot ovat junan perässä hevosillaan ja vaunuissa on valikoima arvotavaraa. Veturissa taas on sheriffi, joka vartioi kaivosyhtiön palkkasalkkua. Colt Express on hyvin kaoottinen peli, jonka vetonaulana on junan toteutus, sillä junanvaunut ovat pahvisia 3D-vaunuja. Peliin kannattaa suhtautua rentona seurapelinä, silloin se toimii mainiosti. Colt Express on voittanut vuonna 2015 sekä Spiel des Jahresin että As d’Or -palkinnon.

Hevosteemaisista peleistä Wild Wild Horsesia voidaan kuitenkin pitää yhtenä ehdottomista helmistä, sillä sen tarjoamat mahdollisuudet ovat teeman sisällä yhdet ehdottomasti parhaimmista. Vaikkakin se kenties voi olla huonompi vaihtoehto, kuin monet muut tunnetut pelit on se saavuttanut oman vahvan fanikuntansa. Tämä ei ole pelkästään hevosteeman ansiota, vaan pelissä on ehdottoman hyviä ominaisuuksia joita pelaajat rakastavat globaalisti katsottuna.

Pelin sisältämä äänimaailma ja ulkoasu on kerrassaan houkutteleva, joten senkin varaan voidaan katsoa laskettavan erittäin paljon. Kannattaakin itsekin tutustua nopeasti tarjolla olevaan peliin, sillä se todellakin voi viedä sinut sinne mihin et uskoisi. Hyppää siis satulaan ja anna näiden jalojen olentojen viedä sinut kauas preerialle, missä kavioiden kopse on ainut ääni! 

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus
Wordpress Popup Plugin Free