Valjakkoajon kisakausi on alkanut  – Suomen joukkue matkalla Tanskaan

Valjakkoajon kisakausi on alkanut – Suomen joukkue matkalla Tanskaan

Kauden ensimmäinen kotimainen kilpailu käytiin Vappuna Ypäjällä. Valjakko Ry:n järjestämissä kisoissa starttasi iso joukko valjakoita. Ilahduttavaa oli jälleen nähdä myös monta uutta kilpailevaa valjakkoa. Laji on mukavassa nosteessa. Perinteisestä kylmästä ja vaihtelevasta Vappu-säästä huolimatta, tunnelma oli huipussaan. Ypäjän Vappukisan tulokset löytyvät täältä.

Matkalla Tanskaan

Suomen joukkue on parhaillaan suurilukuisena matkalla kauden ensimmäisiin kansainvälisiin kilpailuihin Tanskan Mørkøviin.

Mukana ovat poniyksiköt Raisa Takkinen – Kooihuster Harro ja Deilina Bishop-Westerlund – Wikners Dragon Fly, poniparit Mia Ventoniemi – Lizalie Miris & HS Luzille ja Heidi Koski – Suontolan Wäinö & HS Choko sekä hevosyksiköt Tove Söderholm – Ballantine, Ben Simonsén – Dorato ja Talvikki Järvinen hevosillaan Danser T ja Kassander. Kaikki starttaavat 3*-tasolla, useampi valjakko ensimmäistä kertaa.

Kilpailu alkaa tänään hevostarkastuksella. Kisajärjestäjän alustavan suunnitelman mukaan ponit ja hevoset ajavat koulukokeen torstaina, poniparit perjantaina.

342465495_545092871131395_5802013906935176560_n-1024x731
Aamulla kävelytettiin hevosia sataman läheisyydessä koko Suomen joukkueen voimin ja siitä matka jatkui Skåneen Omppu Saarisen luo Horse Hotel Enegårdeniin.

Matka ei sujunut täysin vailla vastoinkäymisiä

Valtaosa suomalaisista on saapunut jo keskiviikkona kisapaikalle, mutta kolme hevosta, Dorato, Danser T ja Kassander, joutuivat odottelemaan iltapäivään asti yöpymispaikassa, Horse Hotel Enegårdenissa. Heidän autostaan hajosi kytkin Ruotsin läpi ajaessa. Onneksi paikallinen korjaamo sai kytkimen kuitenkin kuntoon ja näin myös loput joukkueen jäsenet pääsevät perille ajoissa.

CAI2*/CAI3* Mørkøv, Tanska 3.–7.5.
Kilpailujen sivu
https://www.dansk-koere-selskab.com

Kuvat: Team Danser T ja Pink Pony Driving

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *