44. Kansallinen Poninäyttely Lahden Jokimaalla

44. Kansallinen Poninäyttely Lahden Jokimaalla

Järjestyksessään 44. Kansallinen Poninäyttely pidetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Lahden Jokimaan raviradalla elokuun toisena viikonloppuna. Kaksipäiväinen tapahtuma kerää jälleen Suomen hienoimmat rotuponit, vuonohevoset ja suomenpienhevoset yhteen.

Vuoden 2023 näyttelyssä juhlistetaan myös Hippoksen 50 vuotisjuhlavuotta ja Suomen Hippos palkitseekin näyttelyssä kaikkien rotujen parhaaksi valitut tammat. Suomalaisen hevosen juhlavuotta kunnioitetaan näyttelyssä sunnuntaina esimerkiksi suomenpienhevosorien Riikin Taalerin ja Väisälän Velmerin Meet&Greet-hetkellä, jolloin yleisö pääsee jututtamaan heidän omistajiaan ja tapaamaan näitä hienoja oreja.

Kasvatusta ja nuoria poneja otetaan myös erityisesti huomioon tänä vuonna. Näyttelyssä onkin tänä vuonna tarjolla ensimmäistä kertaa myös kasvattajaluokat ja näyttelyssä valitaan myös sunnuntai päivän paras nuori poni. Lapsiperheille on lauantaina tarjolla kepparikisoja, talutusratsastusta ja kasvomaalausta. Lauantaina näyttelyssä on nuorten ponien luokkien lisäksi mm. ratsastus-, käyttö-, ajo-, ja agilityluokkia. Myyntiin tulee myös ensimmäistä kertaa PONY-lakua.

Näyttelyn paras, eli Supreme Champion valitaan perinteisesti sunnuntaipäivän päätteeksi. Tapahtumaan on vapaa pääsy molempina päivinä, oheisohjelma on lauantaina maksullista.

Ilmoittautuminen näyttelyyn on käynnissä kesäkuun loppuun asti. Lisätiedot näyttelystä www.poninayttely.com. Lisäksi sinne tulevat tarkemmat aikataulutiedot.

Artikkelikuvassa viime vuoden näyttelyn Supreme Champion Moondelight Rosebud, kuva Senna Raiski.
Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *