Askellajiratsastuksen kilpa-areenan rakennushanke Ypäjälle peruttu yhteisymmärryksessä

Askellajiratsastuksen kilpa-areenan rakennushanke Ypäjälle peruttu yhteisymmärryksessä

Suomen Ratsastajainliitto (SRL), Suomen Islanninhevosyhdistys (SIHY) ja Ypäjän Hevosopisto (YHO) aloittivat yhteistyössä vuoden 2018 lopulla ratahankkeen, minkä tavoitteena oli rakentaa askellajiratsastukselle kansainväliset vaatimukset täyttävä kilparata-alue Ypäjän Hevosopiston alueelle. Nyt ratahanke on kaikkien osapuolten yhteisellä päätöksellä päätetty perua, tiedottavat SRL ja Hevosopisto.

Askellajiratsastuksen ratahankkeen rakennustöiden kilpailutus ja alueen raivaustyö ehdittiin aloittamaan, kunnes korona pisti stopin kaikelle. Jo pitkään kestäneet koronapandemian aiheuttamat vaikeudet ovat vaikuttaneet kaikkien osapuolten toimintaan. Taloudellinen epävarmuus hankkeen toteuttamisessa johti loppujen lopuksi hankkeen peruuttamiseen kaikkien osapuolten yhteisymmärryksessä.

– Tässä vaiheessa ei ole realistista toteuttaa hanketta suunnitellun laisena. Muuttuneen taloudellisen tilanteen lisäksi hankkeen lopullinen budjetti kasvoi viime kädessä lähes kaksinkertaiseksi alkuperäiseen verrattuna, toteaa SIHY ry:n puheenjohtaja Silvia Ufer. – Korona on vaikuttanut Ypäjän taloudelliseen tilanteeseen ja meidän on elettävä hyvin tarkasti talouden kanssa. Investointirahaa ei käytännössä ole ja se investointiraha mitä Hevosopistolla on käytössä, on laitettava opetustyöhön ja opiskelija-asumiseen, kertoo YHO:n Valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd.

– Tilanne on tosi paljon muuttunut ratahankkeen alkuvaiheista. Myös ratahankkeen kustannussuunnitelma on muuttunut aivan totaalisesti, jonka vuoksi AVI:lle olisi tehtävä uusi rahoitushakemus, lisää SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto.

SRL, SIHY ja YHO jatkavat edelleen askellajiratsastuksen puitteiden kehittämistä Hevosopiston alueella, jotta tulevaisuudessakin alueella on mahdollista järjestää kansainvälisen tason askellajiratsastuskilpailuita.

SIHY toteuttaa keväällä 2022 vanhan radan kunnostusprojektia. Ypäjällä sijaitseva rata on vuosien myötä päässyt kaventumaan ja sitä on mm. laajennettava, pohjaa on korjattava ja aidat on uusittava. Kunnostuksella rata saadaan täyttämään taas kansainväliset vaatimukset, jolloin mahdollistetaan jatkossakin kansallisen- ja WR-tason kilpailujen järjestämistä Ypäjällä. Tämän kevään radan kunnostusprojekti tulee olemaan SIHY:lle taloudellinen ponnistus PM- ja 40-vuotisjuhlavuoden lisäksi. PM-kilpailut järjestetään 9.-14.8. Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla.

Kuvituskuva: Pixabay

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *