Esteratsastuksen ikäluokka EM: Jone Illi ja Eolita L junioreiden neljänneksi

Italian Gorla Minoressa ratkottiin ikäluokkien EM-mitalit junioreissa, nuorissa ja lapsiratsastajissa. Ilmiömäisesti koko viikon 140 cm tasolla suorittaneet Jone Illi ja Eolita L saivat finaalin ensimmäiseltä kierrokselta vesihaudalta pienen kosketuksen, joka tiputti ratsukon täpärästi pois mitaleilta. Vuoden 2022 Euroopan mestari oli kokonaistuloksissa neljäs.

Ensimmäiseltä finaalikierrokselta ratsukko sai harmittavan pienen kosketuksen vesihaudalta, joka tiputti Illin sijoitusta viidenneksi ennen toista kierrosta. Toisella kierroksella nähtiin Jone Illin tapaan kylmäpäistä ja varmaa suorittamista, joka nosti ratsukon takaisin mitalitaistoon. Junioreiden kärkikolmikko, Monacon Anastasia Nielsen, Irlannin Tom Wachman sekä Alankomaiden Nick Nanning onnistuivat kuitenkin ratsastamaan kaikki EM-kilpailun viisi rataa estevirheittä, ja Illin ja Eolita L:n lopullinen sijoitus kilpailussa oli neljäs.

– Harmittaa todella paljon, hevonen hyppäsi älyttömän hyvin. Se oli todella pienestä kosketuksesta kiinni, ilman sitä olisi voitettu. Jääpähän jotakin sitten hampaan koloon ensi vuodelle, tavoitteena on saavuttaa näinä juniorivuosina vielä ainakin yksi EM-mitali, 15-vuotias Illi kommentoi.  – Päällimmäisenä näistä kisoista jäi mieleen se, että kaikki radat olivat tosi kivoja, ratsastin täällä paremmin kuin viime vuonna Espanjassa. Kisojen lisäksi parasta oli päästä näkemään kaikkia kavereita.

Illi lentää pikkusiskonsa Sanin kanssa kotiin Suomeen maanantaina, äiti Sanna ajaa hevoset Italiasta kotiin torstaiksi. Kilpailut jatkuvat jo ensi viikonloppuna, kun Illi nähdään kotonaan Karijoen Myrkyssä Pohjola-sarjan kolmannessa osakilpailussa.

– Kausi jatkuu tästä niin, että tehdään normi kisoja Suomessa ja mennään tietysti SM-kilpailut. Katsotaan, jos lähdetään tällä kaudella vielä ulkomaille jotkut kv-kisat ja syksyllä tietysti Helsinki Horse Show’ssa tavoitteena ovat kansainväliset luokat, Illi luettelee kauden tavoitteita.

Kultaa voittivat Monacon 17-vuotias Anastasia Nielsen ja 13-vuotias oldenburg-ruuna Tailormade Contou. Junioreiden EM-kullan ratkaisua jännitettiin viimeiseen suoritukseen saakka, kilpailua finaalin viimeiselle kierrokselle saakka johtanut Irlannin Coen Williams sai Conthanjan kanssa kaksi pudotusta, ja jäi lopputuloksissa sijalle 8.

Kuva: Mari Hongisto / SRL