Vikellys: Suomalaismenestystä EM-vapaaohjelmissa

Vikellys: Suomalaismenestystä EM-vapaaohjelmissa

Vikellyksen Euroopan mestaruuskilpailujen naisten yksinvikellys päättyi suomalaisittain positiivisessa nuotissa. Vuokko Toivanen, 22, teki ensimmäisessä avoimessa EM-kilpailussaan taiteellisen ja teknisesti onnistuneen vapaaohjelman, josta hän sai ennätystuloksensa 7,806. Jokelalainen Toivanen eläytyi esityksessään loistavasti Wednesday Addamsin hahmoon. Vapaaohjelman 13. sija nosti Toivasen kokonaistuloksissa 15:nnelle tilalle tuloksella 7,226 pistettä. Toivasen hevosta, Lakia, juoksutti Anni Järvelä.

– Vuokko onnistui todella hyvin. Se, että hän teki ennätyksensä, oli todella kiva, ja myös maaginen seitsemän raja kokonaispisteissä on saavutettu. Suomen vikellyksen taso nousee hienosti, toteaa tyytyväinen joukkueenjohtaja Emma Pakkanen.

Myös helsinkiläisen Jessica Laxenin, 21, kokonaispisteet 6,993 olivat korkeimmat tähän asti. Vapaaohjelman pisteitä rokotti harmittavasti suoritusajan niukka ylitys, joka vei kokonaisen pisteen taiteellisista pisteistä ja vaikutti myös teknisiin pisteisiin. – Jessica on vaikeuttanut ohjelmaansa viime kaudelta ja tuonut siihen uusia liikkeitä ja juttuja.

Suomen kuusihenkinen joukkue, AG Team, esitti tänään vapaaohjelmansa ja sijoittui lopputuloksissa kuudenneksi 6.496 pisteen tuloksella.

– Joukkue esitti ohjelmansa hyvin ilman isoja virheitä, vaikka ainahan on parannettavaa. Tuomarit olivat tiukkoja ja heidän pisteidensä erot yllättävän isot. Joukkue on suoritukseensa tyytyväinen, vapaaohjelma oli tämän kauden paras.

Vikellyksen Euroopan mestaruuskilpailut ja nuorten ja junioreiden MM-kilpailut, Flyinge, Ruotsi
28.7. tulokset

Naisten yksinvikellys, lopputulokset
1) Kathrin Meyer – San Classico S, juoksuttaja Sonja Meyer, GER 8.516
2) Alina Ross – Baron R, juoksuttaja Volker Ross, GER  8.327
3) Ilona Hannich – Rayo de la Luz, juoksuttaja Monika Winkler.Bischofberger, SUI 8.265
…15) Vuokko Toivanen – Laki, juoksuttaja Anni Järvelä, FIN 7.226
…17) Jessica Laxen – Quentin Brus, juoksuttaja Oona Pekkala, FIN 6.993

Joukkuekilpailu, lopputulokset
1) Saksa 8.261
2) Sveitsi 8.173
3) Ruotsi 7.659
…6) Suomi 6.496 (Matilda Mankinen, Pinja Nykänen, Siiri Niemelä, Neea Kostiainen, Minttu Välitalo ja Vuokko Toivanen. Hevonen Laki, juoksuttaja Anni Järvelä)

Kuvituskuva: Penina Peltonen

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *