Suomalaisratsukot lähtevät 120 km MM-matkalle

Suomalaisratsukot lähtevät 120 km MM-matkalle

Saana Nieminen ja Linda Lampinen osallistuvat lauantaina 2.9. matkaratsastuksen nuorten ja junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin Castlesagrat’ssa, Ranskassa. Joukkueenjohtajana ja valmentajana on kokenut arvokisaratsastaja Alina Huovinen Garcia.

Viimeiset päivät ennen kisaa on menty ”sormet ristissä ja odotettu kisapäivää”. Ratsukot ovat perillä Castlesagrat’ssa, ja Suomen joukkue osallistui torstaina avajaisseremoniaan.

– Saana lähtee hakemaan hyvää kisaa ja kokemusta, ei niinkään tulosta. Lindan kanssa katsotaan, valmistautuminen ei ole mennyt ihan toivotulla tavalla, mutta ”Ella” on hyvä hevonen ja Linda taitava ratsastaja, kertoo Alina Huovinen Garcia. – Tänne on luvassa sateita, ja se tarkoittaa, että reitillä on mutaa ja asfalttia, sekä mäkiä eli nousuja ja laskuja.

Sastamalainen Nieminen, 18, sijoittui vuosi sitten nuorten ja junioreiden EM-kilpailussa 10:nneksi hevosella O Bajan Batla. Ratsukko voitti vuoden 2022 valiomerkin Suomessa, ja Nieminen palkittiin kakkostilasta nuorten matkaratsastajien kansainvälisellä maailmanlistalla. Nyt kisakumppanina on Huovinen Garcian omistama 12-vuotias tamma Shagya Buzavirag.

17-vuotias Lampinen Jämsäkoskelta on arvokisojen ensikertalainen. Hän ratsastaa Ritva Lampisen kasvattamalla ja omistamalla 10-vuotiaalla tammalla La Esperanzalla.

Nuoret matkaratsastajat lähtevät lauantaiaamuna klo 7.00 paikallista aikaa 120 km kisamatkalle lämpimässä ja sateisessa säässä. Kilpailumatka on jaettu neljään 28-34 kilometrin pituiseen osuuteen, joiden lopussa on aina eläinlääkärin suorittama hevostarkastus. Vain hyväkuntoinen, terve ja virkeä hevonen saa jatkaa kilpailua.

Sekä kestävyyttä että nopeutta vaativa matkaratsastus on yksi ratsastuksen vanhimmista kilpalajeista ja kansainvälisesti suosittu ja arvostettu laji. Sekä hevosen että ratsastajan tulee olla erittäin hyväkuntoisia. Tunteja kestävässä, maratoniin verrattavissa olevassa kilpailussa nesteytys ja hevosen viilentäminen ovat tärkeässä roolissa. Ratsukoilla onkin omat huoltojoukot matkan varrella ja tauoilla.

 

Lue täältä Lindan ja kumppaneiden haastattelu vuoden 2019 PM-kisoista!

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *