Jone Illi iloitsee ehdokkuudestaan Urheilugaalassa

Jone Illi iloitsee ehdokkuudestaan Urheilugaalassa

15-vuotias Etelä-Pohjanmaan Karijoelta kotoisin oleva esteratsastaja Jone Illi on ehdolla Urheilugaalassa vuoden nuoreksi urheilijaksi. Illi voitti hevosensa Eolita L:n kanssa esteratsastuksen Euroopan mestaruuden junioreissa heinäkuussa 2022.  

Esteratsastuksessa junioreille ei järjestetä MM-kilpailuita, joten Illin saavutus on hänen ikäluokassaan korkein mahdollinen. Illi hyppäsi EM-kultaan ollessaan vielä 14-vuotias ja kilpaillessaan ensimmäistä kauttaan junioreissa eli alle 18-vuotiaiden sarjassa.  

Minulla oli tosi hyvä kausi, saavutin sekä SM- että PM-kultaa ja EM-kulta tietysti kruunasi kauden. On todella hienoa päästä Urheilugaalassa ehdolle, tulen muistamaan tämän ehdokkuuden aina vaikka voitto ei osuisikaan omalle kohdalleIlli kertoo.On mahtavaa päästä Urheilugaalaan esteratsastajana, ja on hienoa, että Suomessa esteratsastuksen tunnettavuus on lisääntynyt. Tämä on hieno laji ja tsemppaan kaikkia kokeilemaan ratsastusta, Illi hymyilee.  

– Vuodelle 2023 minulla ei vielä ole mitään erityistä tavoitetta, toki EM-, PM-, ja SM-menestystä lähdetään tavoittelemaan, niin kuin aina, Illi virnistää. 

WhatsApp-Image-2022-10-02-at-15.27.31-744x1024

Jone Illin valmentaja Kari Nevala on myös Illin ehdokkuudesta innoissaan. – Meillä on takana huikea vuosi 2022. Jonen menestys on ennen näkemätöntä ratsastuksessa ja varmasti missä tahansa lajissa, Nevala tunnelmoi.Illi oli jo vuonna 2021 maamme menestyksekkäin ratsastaja, ollessaan tuolloin vielä lapsiratsastaja. Vaikka tämä ensimmäinen juniorivuosi on nostanut menestyksen täysin uusiin kirjoihin, on silti ihailtavaa, miten jalat maassa Jone tekee töitä ja miten upea asenne hänellä on lajia kohtaan, hän jatkaa.  

Ratsastus on lajina ainutlaatuinen, sillä ratsastajat kilpailevat ikään ja sukupuoleen katsomatta keskenään samoissa luokissa.  

– Ratsastus on äärimmäisen tasa-arvoinen laji. Naiset ja miehet sekä tytöt ja pojat kilpailevat keskenään samoissa luokissa, ja hevosen kanssa tehty yhteistyö ratkaisee. Ketään ei lajissa syrjitä, eivätkä esteradan puomit tai ajanottokello kunnioita kenenkään vakaumusta. Säännöt ovat kaikille samat, Nevala summaa.

Jone Illi ja valmentaja Kari Nevala kertovat videolla, mitä ehdokkuus Urheilugaalassa heille merkitsee:

 

Kuvituskuva: Penina Peltonen, Jenny Aalto

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *