Oletko pohtinut oman hevosen hankintaa? Ota nämä asiat huomioon

Oletko pohtinut oman hevosen hankintaa? Ota nämä asiat huomioon

Jos olet harrastanut ratsastusta jo joidenkin vuosien ajan, on hyvin mahdollista, että olet kiinnostunut oman hevosen hankinnasta. Se on hyvin yleinen haave monille ratsastajille. 

Siinä tapauksessa, että haluat tehdä hevosen omistamisesta todellisuutta, sinun pitää kuitenkin ottaa monia asioita huomioimaan. Oman hevosen hankinta ja omistaminen on paljon suurempi sitoutumus kuin vain tallilla ratsastaminen muutaman kerran viikossa. Ota siis seuraavat asiat huomioon, ennen kuin hankit oman ratsusi.

Hevosen hankinta ei ole edullinen asia

Tietenkin ensimmäinen asia, mistä monet ovatkin tietoisia on se, että hevosen ostaminen ei ole edullinen asia. Itse hevosen ostaminen voi tulla jo hyvinkin kalliiksi, tietenkin hevosesta riippuen. Kyseessä on helposti hintavampi ostos verrattuna mihinkään muuhun kotieläimeen.

Sen lisäksi itse hevosen hankinta ei ole ainoa asia, joka kustantaa eläimen uudelle omistajalle. Hevonen tulee tietenkin vakuuttaa, tallipaikasta pitää maksaa, puhumattakaan muista kuluista kuten ruoasta ja mahdollisista eläinlääkäreiden kustannuksista. 

Siitä syystä jotkut harkitsevat lainan hakemista hevosen hankintaa varten. Jos sinä olet miettinyt tätä mahdollisuutta, voit käyttää internetiä ja löytää parhaat lainatarjoukset helposti. Tähän asiaan erikoistuneiden sivustojen avulla voit löytää juuri sinun tarkoituksiin sopivan tarjouksen, ja olet yhden askeleen lähempänä hevosen hankintaa.

Hevosen ylläpitämiseen kuluu suuri osa ajastasi

Käyttämäsi rahat ei ole ainoa resurssi, joka kuuluu oleellisena osana hevosen omistamiseen. Sen lisäksi hevosen omistamiseen kuluu hyvin paljon aikaa. Tutustumalla hevosenomistajien arkeen voit huomata monien heistä käyttävän hyvin paljon aikaa tallilla hevosensa luona.

Vaikka hevosellakin on tietenkin vapaapäiviä ratsastuksesta, eläintä tulee silti hoitaa, mikä on tietenkin mukava asia liittyen hevosten omistamiseen. Jos sinulla ei ole aikaa käydä tallilla hevosesi luona viikon jokaisena päivänä, on hyvä idea harkita hoitajaa hevosellesi. Lisäksi voit löytää monia talleja, jotka tarjoavat juuri sinulle sopivan hoidon. 

On kuitenkin hyvin tärkeää, että käyt itse hoitamassa hevostasi mahdollisimman usein. Sillä on suuri vaikutus siihen, minkälainen suhde sinulla on hevosen kanssa. Kukapa ei haluaisi, että heidän hevosensa tunnistaisi juuri heidät, mutta tähän tarvitaan pitkäaikainen ja huolellinen tutustuminen.

horse-4334632_1280-680x1024

Oletko suunnitellut kisaamista oman hevosesi kanssa?

Varsin monet ratsastajat haluavat myös kisata harrasteratsastuksen lisäksi. Jos olet suunnitellut aloittavasi kisaamisen oman hevosesi kanssa, tämä kannattaa tietenkin ottaa huomioon.

Tietenkin omilla taidoilla on suuri vaikutus siihen, miten tulet sijoittumaan kisoissa. Siihen on syynsä, miksi ratsastajat kuten Jone Illi palkitaan heidän taidokkaasta ratsastuksestaan. Kuitenkin hevosellakin on suuri vaikutus tähän. Jos siis suunnitelmissasi on erityisesti kisata korkealla tasolla, tämä kannattaa pitää mielessä, kun mietit hevosen hankintaa.

Hevosen vuokraaminen voi olla hyvä tapa harkita huolella ostoa

Hevosen hankkiminen ja omistaminen vaatii selkeästi hyvin paljon töitä, joita monet eivät osaa edes olettaa ennen kuin he ovat hankkineet hevosen. Se on aivan erilainen asia kuin muiden lemmikkien hoitaminen. Siitä syystä hevosen vuokraaminen voi olla hyvä ensiaskel prosessin aloittamiseen.

Vuokraamalla hevosen voit tutustua paremmin siihen, mitä kaikkea hevosen omistaminen oikein pitää sisällään. Et kuitenkaan vielä omista hevosta, joten se ei ole ihan yhtä vaativa asia. Se on huomattavasti edullisempi vaihtoehto, etkä sitoudu ihan yhtä paljoa kuin omistamalla hevosen. 

Siitä syystä monet ratsastajat, jotka harkitsevat ensimmäisen hevosen hankintaa, vuokraavat ensimmäiseksi tietyn hevosen muutaman vuoden ajaksi. Tämän jälkeen he voivat päätyä ostamaan saman hevosen itselleen. Näin tekemällä he tuntevat hevosen jo valmiiksi, joten oman hevosen omistaminen alkaa mutkattomammin.

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus