Kuka voittaa 2023 Prix de l’Arc de Triomphen? Tutustu huippujockeyihin

Kuka voittaa 2023 Prix de l’Arc de Triomphen? Tutustu huippujockeyihin

Hevosurheilun seuraaminen on keskittynyt monissa maissa esteratsastukseen ja raveihin. Sen sijaan laukkahevosten kisat ovat jääneet paikoin vähemmälle huomiolle. Laukkakisoja seuraa maailmanlaajuisesti kuitenkin vannoutuneet hevosurheilun ja vedonlyönnin ystävät. Lajissa viehättää varsinkin vauhdin tuoma hurma – tässä lajissa hevoset saavat mennä niin kovaa kuin vain pystyvät.

Prix de l’Arc de Triomphe

Prix de l’Arc de Triomphe 2023 järjestetään Ranskassa 30. syyskuuta – 1. lokakuuta. Kyseessä on erittäin arvostettu ja legendaarinen hevosurheilukisa, joka pidetään joka vuosi Pariisissa Longchampin radalla. Legendaarisuus pohjautuu siihen, että kisaa on järjestetty jo vuodesta 1920 lähtien, eli yli 100 vuoden ajan.

Tänäkin vuonna jockeyt ottavat mittaa 2400 metrin matkalla ja vedonlyöjien kuuma tehtävä on veikata, mikä jockeyn ja hevosen yhdistelmä on tänä vuonna muita parempi. Kisaan saa osallistua vähintään kolmivuotiaat orit ja tammat. Tunnelma kisassa on hyvin kansainvälinen, saapuuhan kisaan osallistujia ympäri maailmaa. Jokainen huippujockey haluaa varmasti voittaa tämän kisan.

Tunnelmasta pitää huolen myös noin 35 000 katsojaa, joiden povataan tulevan paikan päälle jännittämään kisaa. Lauantaille lippuja saa halvimmillaan 10 eurolla ja sunnuntain päätapahtumaan halvimmillaan 20 eurolla. Lippuja on jo saatavilla. Lisäksi kisa lähetetään suorana noin 60 maahan.

Kuka voittaa 2023?

Hevoskisoissa voittajien ennustaminen ei ole sen helpompaa kuin ihmisten välisissäkään kisoissa. Lisäksi hevosille tulee usein kisakuntoon vaikuttavia loukkaantumisia, jotka estävät hevosen osallistumisen tai vähintäänkin vaikuttavat oleellisesti suoritukseen.

Kisaan on kuitenkin mahdollista nimetä joitakin ennakkosuosikkeja. Ennakolta vahvoja jockeytä ovat varsinkin Jean-Claude Rouget, Ryan Moore sekä Frankie Dettori. Heidän menestyksensä viime vuosina on ollut sitä luokkaa, että menestysmahdollisuuksiin on helppo uskoa myös lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Prix de l’Arc de Triomphe 2023 tulee varmasti olemaan jälleen jännittävä kilpailu, voitti sen lopulta kuka tahansa. Joskus kisan voittaa myös niin sanottu musta hevonen, jota ei osattu ennalta povata kolmen parhaan joukkoon. Kisassa ratkaisee paljon myös hevosen nykykunto, strategia sekä hevosten kyky kestää haastavia olosuhteita.

horse-1911382_1280-1024x716

Ennakkosuosikit tänä vuonna

Jockey Jean-Claude Rouget on myös yksi Ranskan tunnetuimmista hevosvalmentajista. Hänellä on ollut useita menestyneitä hevosia urallaan ja hän on tunnettu kyvystään kehittää hevosistaan kisojen voittajia. Rougetin valmennuksessa hevoset ovat menestyneet sekä Ranskassa ja kansainvälisillä radoilla. Hän osallistuu vuoden 2023 kisaan Ace Impact -hevosellaan ja tässä on yksi mahdollinen voittajapari tämän vuoden kisaan.

Brittiläinen Jockey Ryan Moore on jo voittanut useita suuria kilpailuja kotimaassaan ja kansainvälisesti. Näihin kuuluu useita Classic-kisoja, kuten Epsom Derby. Hän on tunnettu eritoten erinomaisesta ratsastustaidostaan ja strategisesta ajattelukyvystään. Moore yhdessä hevosensa Auguste Rodinin kanssa on helppo kuvitella menestyvän hyvin myös Prix de l’Arc de Triomphessa.

Frankie Dettori ei paljoa esittelyjä tarvitse laukkakisojen seuraajille. Hän on voittanut useita merkittäviä kilpailuja urallaan, mukaan lukien juuri Prix de l’Arc de Triomphen.  Tavalla tai toisella Dettori on löytänyt tiensä usein ensimmäisenä maalilinjan yli ja häntä voidaan pitää jo taitavana konkarina. Yhdessä hevosensa Emily Upjohnin kanssa heidät on niin ikään helppo kuvitella kärkikahinoihin.

Muutakin kuin hevoskisa

Prix de l’Arc de Triomphe on paljon muutakin kuin vain hevoskisa. Ihmiset saapuvat sankoin joukoin paikalle viihtymään ja tapahtumaan on ostettavissa erilaisia matkapaketteja.

Tapahtumassa yhdistyy urheilu ja viihde ja monet ovat paikalla ison ystäväjoukon kanssa. Ruoka on tapahtumassa myös isossa roolissa, kuten myös juomat, musiikki ja vedonlyönti. Paikan päällä on myös DJ, joka pitää huolen, että tunnelma ei pääse latistumaan missään vaiheessa.

Kuvituskuvat: Pixabay

Author Image
Toimitus