Vikellyksen Suomen mestaruudet kilpailtiin Ypäjällä

Vikellyksen Suomen mestaruudet kilpailtiin Ypäjällä

Vikellyksessä kilpailtiin vuoden 2022 Suomen mestaruuksista Ypäjällä. Senioreissa kilpailtiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi lajimestaruudesta. Lapsissa ja junioreissa saatiin uudet Suomen mestarit. Senioreiden lajimestaruuden vei Anna Kivistö, junioreissa kultaa voitti Iira Vesterinen ja lapsissa Minttu Välitalo.

Senioreiden lajimestaruuden voitti Anna Kivistö, 20, yhteistuloksella 7,132. Herningin MM-kilpailuissa Suomen joukkueessa ollut Kivistö edustaa Tampereen Ratsastusseuraa. Kivistön juoksuttajana toimi Oona Pekkala ja hevosena Atterupgaards Marlene II. Toiseksi vikelsi Vaulting Club Finlandin Lotta Merinen Caballos Latimerilla juoksuttajanaan Lilli Merinen, ja kolmanneksi Jessica Laxén, GOLD, juoksuttajanaan Oona Pekkala hevosella Quentin Brus.

– Vaikka mitaleita on jo kerääntynyt useampia, tuntui hienolta viimeinen saavuttaa ensimmäinen henkilökohtainen mestaruus. Ainut aikaisempi kulta on junioreiden parivikellyksen lajimestaruus vuodelta 2020. Erityisen tyytyväinen olen tämän päivän vapaaohjelmaan, johon sain sisällytettyä paljon uusia liikkeitä, sekä siihen, että teknisen ohjelman pakolliset liikkeet ovat minulla niin hyvällä mallilla. Kilpailen vasta toista vuotta senioreissa, Anna Kivistö kommentoi voittoaan.

Junioreissa SM-kultaa voitti Parolasta kotoisin oleva 15-vuotias Iira Vesterinen. Hänen kokonaistuloksensa oli 6,879 pistettä. Vesterinen edustaa Hämeen Ratsastajia ja vikelsi hevosella Quentin Brus juoksuttajanaan Oona Pekkala. Hopealle ylsi samalla hevosella vikeltänyt Roosa Männistö. Hän edustaa helsinkiläisseuraa Riding Team Gold Horses. Pronssia vikelsi Stiina Pajunen Mäenpään Kartanon Ratsastajista hevosella Ivanhoe juoksuttajanaan Mervi Elg.

– SM-kulta tuntuu todella hyvältä, en olisi eilisen perusteella osannut odottaa tätä. Tämä on ensimmäinen kauteni juniorina, lasten SM-kultaa ja SM-hopeaa aiempina vuosina saavuttanut Iira Vesterinen kertoo. – Kisahevosena minulla on tuttu hevonen, Quentin Brus, jonka kanssa myös treenaan. Ensi kaudelle tavoitteena on saada kvaalit MM-kilpailuihin Ruotsin Flyingeen, ja lähteä Quentin Brusin kanssa sinne, Oona Pekkalan ja Sonja Argillanderin valmennuksessa Aulangolla harjoitteleva Vesterinen suunnittelee.

Lapsissa SM-kultaa vikelsi järvenpääläinen AG Horse Sportia edustava Minttu Välitalo, 12, tuloksella 6,775. Välitaloa ja Laki-hevosta juoksutti hänen valmentajansa Anni Järvelä. SM-hopeaa otti Hämeen Ratsastajien Hilda Postareff hevosella Quentin Brus juoksuttajanaan Oona Pekkala. Pronssille vikelsi AG Horse Sportin Amanda Mankinen hevosella Branke Sil Anni Järvelän juoksuttamana. – Ensimmäinen kilpailupäivä ei sujunut vapaaohjelman osalta ihan niin hyvin, kuin olin toivonut, mutta tänään kaikki meni tosi hyvin, Minttu Välitalo kertoo.

Vikellysjoukkue AG Teamissa vikeltävä Välitalo kertoo, että SM-kultahevonen Laki on hänelle tuttu joukkuehevonen, mutta yksinvikellyksessä suunnitelmissa oli alun perin kilpailla tutummalla treenihevosella. Se kuitenkin harmillisesti loukkaantui ennen kilpailuja. – Ensimmäinen SM-mitali tuntuu ihan kivalle. Tästä eteenpäin tavoitteena on alkaa treenaamaan uusia vaikeampia liikkeitä, Välitalo pohtii suunnitelmiaan tulevalle kaudelle.

Kuvituskuva: Playsson.netin arkisto

 

Author Image
Toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *