Uutuuskirja: Kehonhallinnan keinoin paremmaksi ratsastajaksi

Uutuuskirja: Kehonhallinnan keinoin paremmaksi ratsastajaksi

Ratsastuksenopettaja Sanna Siekkinen opettaa uutuuskirjassaan ”Istunnalla on väliä – ratsastajan kehon- ja liikkeenhallinnan opas”, kuinka yhteys hevoseen syntyy selästä käsin. Vuosikymmenten ammattitaito tarjotaan lukijalle havainnollistavassa ja yleistajuisessa muodossa.

Sanna Siekkinen on ratsastuksenopettaja, Method Putkisto -diplomiohjaaja, istuntahifistelijä ja talliyrittäjä. Hän on työskennellyt ratsastajan istunnan ja kehonhallinnan parissa jo vuodesta 2000.

– Parhaimmillaan ratsastus on ratsastajan ja hevosen välistä tanssia. Mitä sulavammat liikkeet, sen sulavampi tanssi. Ja mitä sulavampi tanssi, sen miellyttävämpi ratsastuskokemus niin ratsastajalle kuin hevoselle, sanoo Sanna Siekkinen.

Mistä on kyse?

Jokaisella ratsastajalla on vahva halu ratsastaa paremmin ja saavuttaa maaginen flow, yhteys hevoseen. Ratsastajan kyky mukautua istunnallaan hevosen liikkeeseen vaikuttaa kokonaisvaltaiseen ratsastuskokemukseen. Ratsastuksen ammattilainen Sanna Siekkinen kertoo selkein ohjein ja kuvin kuinka voit itse kehittyä ratsastajana ja parantaa istuntaasi yksilölliset fyysiset ominaisuudet huomioiden.

Kirja julkaistiin syyskuun lopulla ja se vastaa muun muassa kysymyksiin, miten lantion asentoa voi parantaa, miten löytää itselle sopiva asento satulassa ja miten reagoida hevosen liikkeeseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Tina Finn on vapaa toimittaja ja tiedottaja, joka varsinaisen päivätyönsä ohella on kirjoittanut kirjat Pate Ikurista, Sankarikoirat – tarinoita poliisikoirien arjesta, Hevosen asialla Kari Vepsä, Pate Mustajärvi – Matkani varrelta ja Tohtori Mustajärvi, otaksun.

Laaja kotimainen kirjatarjonta

20231010_214146684_iOS-1024x807

Playsson.netin toimitustiimi tutustui Siekkisen kirjaan ennakkoon. Kirjan sisältö on perusteellisesti aiheeseen pureutuva ja esimerkiksi harjoitukset on ohjeistettu hyvin sekä tekstin että kuvituksen osalta. Siekkinen selventää sitä, miten ratsastuksessa ja ratsastajassa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Myös henkinen puoli ja läsnäolo huomioidaan sisällössä, mutta paikoin tämän teeman avaaminen meni meidän tiimin lukijoilta ohi. Vastapainoisesti taas joitain yksinkertaisia asioita selitettiin jopa turhaan, jolloin mieleen tuli, kenelle tämä kirja on suunnattu? Istunta koskee jokaista ratsastajaa, mutta välillä tuntui, että sisällöstä saa eniten irti ratsastuskoulussa tunneilla käyvä keski-ikäinen naishenkilö. Joka tapauksessa tämä kirja on tutustumisen arvoinen, oli sitten minkä tasoinen ratsastaja tahansa.

Uusia suomalaisia hevosaiheisia kirjoja julkaistaan säännöllisesti ja ne usein keskittyvät nimenomaan ratsastajan istuntaan sekä istunnan ongelmien ratkomiseen. Perusoppaana on mainittava Kyra Kyrklundin teos ”Kyra ja ratsastuksen taito”, joka on monelle ratsastuksen teoriatiedon pohja.

Toisena istuntaan painottuvana kirjana suosittelemme tutustumaan Aira Toivolan ”AT-ratsastuspilates – Tavoitteena tasapainoinen ratsukko” -teokseen, joka yhtä lailla pyrkii parantamaan ratsukon suoritusta ratsastajan kehonhallinnan kautta.

 

Sanna Siekkisen ja Tina Finnin ”Istunnalla on väliä” -kirja on saatavilla esimerkiksi Docendon verkkokaupasta.

 

Kuvituskuvat: Playsson.net

 

Author Image
Penina Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *