Hevosurheilun kehitys slots tyyliin

Hevosurheilun kehitys slots tyyliin

Viimeiset vuosikymmenet ovat olleet aikaa, jolloin aikuisten vapaa-aika on tasaisesti lisääntynyt, jopa siinä mittakaavassa, että joissain Euroopan maissa ollaan jo siirtymässä keskimäärin neljän työpäivän viikkoon. Suomessa se ei vielä ole mahdollista, mutta voitto lotossa tai muualla, kuten https://boaboa.com/fi/games/slots sivustolla voisi mahdollistaa vähäisemmän työnteon. Kaikki, jotka toimivat hevosten kanssa, tietävät kuitenkin, että hevoset toisaalta vaativat sen oman aikansa, mutta ne myös antavat sillä omalla tavallaan takaisin ja siksi tuo lyhyt työviikko ei välttämättä tarkoita aivan samaa, kun kohteena ovat hevoset.

Hevosurheilu, -harrastus ja esimerkiksi ravit ovat tulleet 2020-luvulla eräänlaiseen uuteen tienhaaraan, missä ihmisillä on kyllä entistä enemmän aikaa ja varaakin. Jostain syystä se ei näy varsinaisesti hevosharrastuksen kasvuna. Olisiko yhtenä syynä se, että nykyään ihmiset haluavat kaiken helpommin ja valmiimpina kuin ennen. Totta kai kaikissa asioissa ja harrastuksissa on ne omat fanit ja todelliset harrastajat, on sitten kyse hevosista, slots peleistä tai vaikkapa shakin pelaamisesta tai kanojen kasvattamisesta. Me tiedämme esimerkiksi sen, että ilmastonmuutos vaatii meiltä muutoksia omaan arkeemme, niin ruoan kuin tekemisen ja matkustamisen suhteen. Samalla kuitenkin tekniikka etenee ja tekniikan uusien edistysaskeleiden kautta annamme itsellemme yhä käytännössä jatkaa samaa kulutusmallia kuin tähänkin asti.

Vaativa laji

Talliyritysten toiminta vaatii paljon työtä. Jostain syystä ravit ovat vaikeuksissa, eikä vain Suomessa vaan myös Ruotsissa. Raveja ei pelasta edes se, että isoihin kilpailuihin tuodaan lisää kisailijoita kansainvälisiltä ravimarkkinoilta. Lajin pelastamiseksi tarvitaan aivan jotain muuta, mitä ei vielä olla keksitty. Kaikki tietävät ja tilastotkin sen näyttävät, että keskimäärin raveissa käy kohtuullisen iäkästä väkeä. Tulevaisuus on nuorissa, kuten sanonta kuuluu. Ravien ja hevosurheilun pitää löytää reitti nuorison lajiksi.

Hevostalleja ja ratsastuskursseja kyllä löytyy, kun niitä lähtee etsimään, mutta miksei hevosväki markkinoi itseään myös hevosväen ulkopuolelle? Omissa nurkissa toimiminen johtaa vääjäämättä toiminnan pienentymiseen ja lopulta lopettamiseen. Hevosten kanssa toiminta on kuitenkin monipuolista harrastamista ja hevosten kanssa voi tehdä monia asioita – näistä asioista ja lajeista vain pitää tallien ja liittojen kertoa aktiivisesti eteenpäin – ainoastaan aktiivisuudella voidaan olla mukana niissä elämänvaiheissa, kun potentiaaliset harrastajat tekevät niitä ratkaisevia päätöksiä omasta tekemisestään.

horses-2498831_1280-1024x882

Digitalisaatio tuli ja valloitti

Aivan samalla tavalla, kun perinteisessä rahapelien maailmassa, jonne ravitkin kuuluvat, digitaaliset ratkaisut toivat aluksi nosteen, mutta sittemmin on paljastunut sen nurjempi puoli. Mitä helpommalla kaikki on saatavilla, sitä laiskempia asiakkaista tulee ja sitä valmiimpaa halutaan alusta alkaen. Slots pelit, eli kolikkopelit ovat myös kehittyneet kovaa sieltä 90-luvulta lähtie  ja joku samanlainen vetävä trendi pitäisi saada hevosurheilunkin pariin. Markkinoilla on selkeästi tytöille tarkoitettuja hevospelejä, ja miehille suunnattuja raviuutisointia ja ohjelmia, mutta olisiko jollain idearikkaalla yrityksellä lähiaikoina oikeasti mielenkiintoa lähteä rikkomaan toimintatapoja, jotka eivät enää nykyaikana välttämättä toimi, eikä tavoita kuten ennen.

Siinä missä kaikenlainen digitoiminta on tuonut helppoutta elämään, on hevostenhoito, koulutus ja ratsastus aivan toisenlaista toimintaa. Ja vaikka nyt onkin jo nähtävillä useammallakin alalla digivastasuutta, niin massat liikkuvat yhä kohti kaikkea helpompaa. Siksi se nettimaailma ja mobiilisovellukset ovat niin suosittuja – koska se ei vaadi meiltä mitään.

Hevosharrastus ja nuoret aikuiset

Nykyään kilpailu ajasta on niin kovaa, että ilman omaa todellista aktiivisuutta ei ole mahdollisuuksia pärjätä. Ovatko pienet ja isommat tallit sitten tyytyväisiä nykytilanteeseen? Puuttuuko toiminnasta rohkeutta tai näkemystä. Kaikki kyllä puhuvat, että muutoksia pitää saada aikaiseksi, mutta onko kenestäkään tekemään niitä oikeita muutoksia? Vai haluaako hevosharrastus ja hevosurheilu jatkossakin olla ”harvojen ja valittujen” harrastus? Nimittäin mikäli lajia halutaan saada eteenpäin ja siinä samalla raviurheilu uudelleen nousuun, tarvitaan lajin kaikilta osa-alueilta entistä enemmän aktiivisia ponnistuksia. Hevosten on aika tulla esiin 2020-luvun loppuvuosina tai 2030-luku tulee olemaan todella vaikeaa.

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Author Image
Toimitus